Til hovedinnhold

Skoda kansellerer norsk «verdenspremiere» på Vision iV

Skoda Vision iV får likevel ikke snik-verdenspremiere i Norge 12. januar, slik Harald A. Møller varslet nylig.
Martial Trezzini, EPA/NTB scanpix

Den planlagte snikpremieren på produksjonsmodellen av Skodas elbil Vision iV er kansellert, melder importør Harald A. Møller i dag.

– Vi har dessverre fått beskjed fra Skoda-fabrikken om at arrangementet vårt 12. januar ikke kan gjennomføres. Dette beklager vi sterkt. Bakgrunnen er nye krav fra Skoda-fabrikken og Volkswagen-gruppen, som med umiddelbar virkning har innført strengere retningslinjer for visning av bilen før den offisielle verdenspremieren, heter det i en e-post sendt til interessenter signert Skoda-direktør Thomas Meiner hos Møller.

Konsekvensen er at Møller ikke får anledning til å vise kundene produksjonsversjonen 12. januar, slik planen var.

– Det er viktig for oss å understreke at avlysningen ikke skyldes forhold knyttet til produksjonen, den offisielle verdenspremieren eller når kunder kan få bilen utlevert, skriver Meiner.

Konseptutgaven av Skoda Vision iV.
Pierre Albouy, Reuters/NTB scanpix

– Kunne vært vist nå

PR-sjef for Skoda i Møller, Morten Moum, utdyper:

– Vi forventer at produksjonen og den offisielle verdenspremieren skal foregå som planlagt. Uten de nye retningslinjene fra fabrikken kunne den produksjonsklare utgaven av bilen i prinsippet blitt vist frem nå, sier han til Tek.no.

Moum sier de foreløpig ikke har fått mer informasjon om hva som er bakgrunnen for de nye retningslinjene.

500 kilometer

Skoda har tidligere varslet at bilen vil få en WLTP-rekkevidde på inntil 500 kilometer og mulighet for både firehjulstrekk og tilhengerfeste.

Konseptversjonen er 4,67 meter lang, 1,93 meter bred og 1,61 meter høy, som gjør den rimelig identisk med Fords nylanserte Mustang Mach-E.

Det er ellers antatt at bilen vil lanseres i to versjoner: en coupé-aktig utgave som er mest lik konseptversjonen, og i tillegg en mer høyreist SUV-variant. Utleveringene skal starte i 2020, og etter det vi vet skal antallet forhåndsreservasjoner være på over 7000.

annonse