Snipp, snapp, snute for bøker om ti år?

Fire av ti svensker tror i alle fall at nettbrettet vil ha overtatt innen den tid.

I motsetning til CD-er og DVD-er klarer bøker i fysisk format seg relativt greit etter den digitale revolusjonen som har foregått de siste 5-10 årene. En svensk undersøkelse viser imidlertid at også bøker, aviser og magasiner står i fare for å bli erstattet av digitale formater.

Ifølge IDG.se viser undersøkelsen at 38 prosent av svenskene tror nettbrett vil være den foretrukne måten å lese publisert innhold på i 2023. 18 prosent av dem tror dessuten at det vil gå mye raskere enn ti år før det skjer.

Undersøkelsen er foretatt av TNS Sifo på oppdrag fra mobil- og nettbrettprodusent Sony.

Praktisk og mobilt

Hovedårsaken skal være at du kan få tilgang til haugevis av titler på et nettbrett, kontra å kjøpe stabler med fysiske bøker. Samtidig sier en femtedel av de totalt 1000 respondentene at de tror nettbrettlesing vil ha passert magasin-lesing innen fem år.

– Det er en indikasjon på hvilken temperatur nettbrettet har i dag, og det sier noe om hvordan vi forventer oss at vi vil konsumere media i fremtiden, sier pressesjef Erik Yström i Sony til IDG.se.

Imidlertid er det ikke bare godt nytt for Sony og andre nettbrett-produsenter i nyheten. Bare 7 prosent svarer at de tror nettbrettets popularitet skyldes at det er lettere å lese innhold digitalt. Videre var det i hovedsak aviser de foretrakk å lese i nettbrett-versjon. Kun 10 prosent kunne tenke seg å lese en krimbok digitalt, og bare én fattig prosent kunne tenke seg å bla seg gjennom en god, gammel klassiker på et nettbrett.

Om lag halvparten av Sveriges befolkning har i dag tilgang til et nettbrett.

Les også: – Microsoft vil kjøpe Kindle-konkurrent for 1 milliard dollar

(Kilde: IDG.se)

Les også
Først var det musikken, nå får bøkene sin «Spotify»
Les også
Én av fem leser blader på brettet
Les også
Smart-dingser erobrer verden
Les også
– Nettbrett går forbi laptop-er
annonse