Nyhet

Jenter spiller like mye dataspill som gutter

Ny rapport stikker hull på oppfatningen om at gutter spiller mest.

Den gjengse oppfatningen er at det «bare» er gutter som er «gamere», og at jenter flest stort sett ikke spiller dataspill. En ny undersøkelse ser imidlertid ut til å avkrefte dette – omtrent halvparten av alle som spiller dataspill er kvinner, melder forskning.no

Aldersbetinget spilling

Undersøkelsen ble gjennomført av Entertainment Software Association, og viser at fordelingen mellom kjønnene er omtrent lik hva angår spilling. Faktisk er hele 48 prosent av alle som spiller dataspill kvinner, og i denne gruppen er det kvinnene fra 36 år og oppover som spiller mest.

Tallet er kanskje overraskende, men ser man på annen forskning som er gjort med andre aldersgrupper gir de mer mening. Det viser seg nemlig at det er mest gutter i de yngre aldersgruppene som synes dataspill er viktig for dem og som spiller mye daglig.

Dette betyr at mens tallene for gutter kanskje er høyere i de yngre aldersgruppene, så er forholdet ofte omvendt desto høyere opp i årgangene man kommer.

Ikke "jentete" nok

Så hvorfor spiller ikke jenter mer? Jo, ifølge undersøkelsen og personer forskning.no har snakket med, så oppfatter de fleste jenter det som lite feminint å spille dataspill. Dermed tør de ofte ikke å spille, hvilket igjen synes i statistikkene. Det er også mulig å forestille seg at denne oppfatningen endrer seg ettersom jentene blir eldre, og at dette gjenspeiles i undersøkelsen.

En annen studie overrasket også mange:
– Dataspilling er ikke skadelig »

(Kilde: Forskning.no, VG)

annonse