Tek.no

Nyhet

– Det var mitt forslag å få med Dr. Dre

Beats blir saksøkt nå som de trolig blir kjøpt opp av Apple.

shutterstock/99755726, Beats Music
21 Mai 2014 13:37

Vi har sett det før: Så fort et selskap begynner å tjene virkelig store penger, er det alltid noen som mener de skulle hatt sin del av kaka. Etter at Apple angivelig ble enige med Dr. Dre- og Jimmy Iovene om å kjøpe Beats, har sistnevnte selskap allerede mottatt to søksmål, skriver Cnet News.

Det ene søksmålet kommer fra Steven Lamar, som hevder at det var han som lagde de aller første Beats-hodetelefonene. Lamar sier selv at det var hans forslag å lage et headsett som skulle bli markedsført av en kjendis, og foreslo nettopp Dr. Dre for produsent Iovine i 2006. Dessuten viser Lamar til at han hadde møter med Apple om distribusjon av hodetelefonene på samme tid, selv om Beats endte opp med å bruke Monster til dette.

Lamar vant et søksmål i 2006 og fikk 4 prosent «royalty» på det originale headsettet. Nå mener han imidlertid at han bidrag også burde gjelde fremtidige Beats-modeller som lignet på originalen.

I tillegg til Lamar, saksøker også tidligere administrerende sjef i Beats, David Hyman, selskapet. Han krever 20 millioner dollar fordi han mener han ble nektet kompensasjon for sitt bidrag til oppbyggingen av Beats.

Dr. Dre kan bli Apple-sjefens rådgiver
Rapperen skal forhandle frem bedre musikkavtaler »

(Kilde: Cnet News)

annonse

Les også