Til hovedinnhold

Synkende etterspørsel etter speilløst

Til tross for gode omtaler, sakker
speilløse systemkameraer akterut.

Speilløse systemkameraer er i vinden – i hvert fall hos produsentene. Men nå ser det ut til at kundene ikke helt har slengt seg med på trenden.

Innfrir ikke forventninger

Ifølge Reuters kutter nedjusterer Nikon salgsforventningene for det inneværende finansåret, som går frem til mars neste år, nettopp på grunn av sviktende salg av de speilløse systemkameraene deres. Det er spesielt i USA og Europa at salget ikke har gått så bra som først antatt.

Opprinnelig hadde Nikon spådd et resultat på 85 milliarder yen i profitt og litt over 7 millioner solgte kameraer, mens de nå opererer med henholdsvis 65 milliarder yen og 6,5 millioner kameraer.

Optimistiske Olympus

Olympus har høye forventninger til E-P5.Foto: Olympus

Nikon er heller ikke alene om å revurdere forventningene sine, også Olympus må nå innse at de ikke kommer til å innfri de opprinnelige salgstallene.

Salget av Olympus' PEN-serie har nemlig sunket med 12 prosent det siste kvartalet, noe Olympus selv mener kommer av forsinkelsen av E-P5.

Salg av E-P5, kombinert med en generell omstrukturering av kameraparken sin, gjør at Olympus forventer å hale i land en inntjening tilsvarende fjorårets inntekter, på drøye 9 milliarder yen. Både Olympus og Fujifilm annonserte tidligere i år at de kom til å kutte drastisk ned på antall kompaktkameraer i produktparken.

Om produsentene lar seg skuffe av det speilløse systemkamerasalget, står det desto verre til med kompaktkameraene. På verdensbasis er utsendelsen av kompaktkameraer formelig halvert hittil i år. Det kan se ut til at kameraprodusentene har en og annen utfordring i vente i tiden fremover.

Kan mobilkameraet egentlig måle seg mot kompaktkameraet? Vi har kikket nærmere på saken »

(Kilder: dpreview.com, reuters.com)

annonse