Tek.no

Nyhet

Spesialiserer seg på boble-fotografering

Sjekk de vakre bildene fra denne britiske fotografen.

Richard Heeks/Flickr
2 Juni 2014 16:39

Det å finne gode motiver er som kjent en viktig del av det å fotografere, og ofte kan det være vanskelig å komme opp med idéer til nye, friske og kreative motiver som du ikke har tenkt på tidligere.

Nettstedet Digital Photography Review har nå fanget opp en fotograf som har funnet en ganske særegen spesialitet, nemlig å fotografere såpebobler.

Det er britiske Richard Heeks som har oppdaget det store estetiske potensialet til det uvanlige motivet. Heeks begynte å fotografere såpebobler allerede i 2007, og siden den gang har han forsøkt å perfeksjonere og finpusse den edle kunsten.

Vakre refleksjoner

En av de sentrale utfordringene fotografen har prøvd å mestre er å fange inn refleksjonene i såpeboblene, og som du kan se av bildeserien hans på Flickr, inneholder bildene mange ulike typer refleksjoner, ikke minst av fotografen selv.

I tillegg har Heeks tatt flere fascinerende og detaljerte bilder av bobler akkurat i det øyeblikket de sprekker, og også lekt seg med flere ulike typer bakgrunner. Nærbilder av boblene med gjenskinn fra solen har han også forsøkt seg på, noe som i noen tilfeller får overflaten til å ligne på NASAs bilder av jordkloden fotografert fra verdensrommet.

Heeks fortalte til Digital Photography Review at han begynte å fotografere såpebobler av ren tilfeldighet, etter at han først hadde prøvd å fange inn refleksjoner i øynene til sin kone. Bildeserien kan du altså se på Flickr, og består av hele 179 fotografier.

Vil du bli bedre til å fotografere refleksjoner? Her er vår guide til hvordan du gjør det »

Les også
Dette skal være verdens raskeste kamera
Les også
Se NASAs nydelige bilder fra verdensrommet
Les også
Fanget alle fire elementene i ett bilde
Les også
10 tips for å fotografere refleksjoner
annonse