Tek.no

Nyhet

Apacer lover overkommelig pris på ny super-SSD

Blir langt raskere enn de fleste SSD-er, men vi aner ikke hva den skal koste.

Apacer
3 Okt 2014 17:00

SSD-er har lenge vært entusiastenes foretrukne lagringsmedium, og med veldig god grunn. Oppstart av både operativsystemet og programmer går vanvittig mye raskere når man kjører dem fra en SSD enn fra en harddisk, og fordelene stopper ikke der.

De siste årene har dog SSD-er blitt så raske at ytelsen begrenses av hvor fort en vanlig SATA-kabel kan flytte data. For å få enda høyere hastigheter har det derfor begynt å dukke opp PCI Express-baserte enheter, som altså ikke benytter SATA-grensesnittet i det hele tatt. Ulempen med disse har bare vært en helt vanvittig stiv pris, som Apacer nå lover at de skal gjøre noe med – ved hjelp av Apacer PT910 SSD.

Akkurat hva den koster vil de imidlertid ikke røpe med det første.

Enklere modell til massene

En av forklaringene på de stive prisene vi har blitt kjent med – gjerne opp i flere hundre tusen kroner – er at de fleste SSD-er for PCI-E-grensesnittet har vært utviklet for bedriftsmarkedet. Enkelte forbrukermodeller finnes jo, som lynraske OCZ RevoDrive 350, men selv da må du opp i flere ganger prisen du betaler for en SATA-enhet.

En forklaring på dette er at selv forbrukermodellene gjerne starter på rundt 500 GB, og jo større de er, desto mer kostbart NAND-minne og flere dyre kontrollere må man betale for. Apacer PT910 kommer imidlertid kun i to versjoner – én på 256 GB, og en på 512 GB, og begge stiller med bare to kontrollere under panseret.

Nyheten fra Apacer har altså litt mer lagringsplass enn hva OCZ RevoDrive 350 240 GB og 480 GB byr på, men med halvparten så mange kontrollere kan det jo være prisen blir litt snillere.

Svært kjappe likevel

Antallet kontrollere trekker riktig nok også ned farten Apacer-enhetene kan levere, men med lese- og skrivehastighet på henholdsvis 830 MB/s og 790 MB/s er det fortsatt betydelig bedre enn noen SATA-SSD kan by på.

IOPS er for øvrig oppgitt til å nå inntil 100 000, som heller ikke er noe å hoppe i taket for, men fremdeles respektabelt nok. Kontrollerne skal være LSI SandForce-varianter, mens minnebrikkene er levert av Intel.

Noen dato for når vi kan finne dem i butikkhyllene, eller altså noen norsk pris, er for øyeblikket ukjent, men om du lurer kan du enkelt melde deg på vårt prisvarsel – så sender vi deg en e-post så snart de kommer i norske prislister.

Klarer du ikke vente på ekstrem SSD-ytelse?
Les vår test av OCZ RevoDrive 350 480 GB, som er på markedet allerede »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Den norske priskrigen på Samsung 850 Pro er i gang
Les også
Her er Samsungs helt nye råtass-SSD
Les også
Ny SSD lagrer data etter at strømmen har gått
Les også
Vi satte disse SSD-ene på en skikkelig styrkeprøve
Les også
OCZ RevoDrive 350 SSD 480 GB: Har du råd til å være kompromissløs er dette din neste SSD
annonse

Les også