Til hovedinnhold

Samsungs nye metallmobil er lansert

Supertynn 4,7-tommers Galaxy Alpha viser ny designretning for Samsung-mobiler.

Samsung

Etter flere måneder med rykter, ble Samsungs Galaxy Alpha-smartmobil lansert i dag.

Telefonen har som ryktene ville ha det til en ramme i metall, men Samsung har valgt å beholde plastbaksiden i imitert lær.

Samsung kaller telefonen for «the evolution of Galaxy design», noe som tyder på at designgrepene som er gjort på Galaxy Alpha også vil finne veien til senere Galaxy-produkter – som Galaxy S6.

I en pressemelding skriver Samsung at Alpha innebærer en ny design-æra for Samsung, og at de har lagt vekt på avrundede hjørner, metallramme og en myk bakside. Telefonen er også en av de tynneste Galaxy-produktene noensinne, med sine 6,7 millimeter. Til sammenligning er Galaxy S5 8,1 millimeter tykk, mens konkurrentene Sony Xperia Z2 og iPhone 5S er henholdsvis 8,2 og 7,6 millimeter tykke. Det er imidlertid ingenting mot Gionee GN9005, som måler bare 5,5 millimeter.

Samsung Galaxy Alpha.Foto: Samsung

Samsungs egen prosessor

Den nye telefonen har forholdsvis kraftige spesifikasjoner, selv om oppløsningen på den 4,7 tommer store skjermen riktignok ikke er høyere enn 720 x 1280 punkter. Det er lavere enn oppløsningen på toppmodeller som Galaxy S5, HTC One (M8), LG G3 og Sony Xperia Z2.

Tidligere har Samsung valgt å benytte Qualcomm-systembrikker i sine europeiske modeller, og Samsungs egne Exynos-brikker i Asia. Men Samsung oppgir nå også i den norske pressemeldingen at telefonen vil være utstyrt med en åttekjerners systembrikke med fire kjerner på 1,8 GHz og fire på 1,3 GHz. Dette er etter alt å dømme en Exynos 5 Octa-brikke, produsert av Samsung selv. Om det vil komme en Qualcomm Snapdragon-variant for Europa og Norge vet vi ikke, men informasjonen så langt tyder på at samme brikke vil brukes overalt.

Telefonen er utstyrt med den samme fingeravtrykksleseren som på Galaxy S5. Den kommer i norske butikker fra 12. september til en veiledende pris på 5 395 kroner.

Her kan du sette opp prisvarsel og få beskjed når Galaxy Alpha kommer i butikk »

Les mer om brikken som driver Galaxy Alpha her:
Denne brikken kan drive nye Galaxy-toppmodeller »

annonse