Til hovedinnhold

LG slipper enda en ny, buet PC-skjerm

LG 29UC97 kan friste med 21:9-format og IPS-panel.

LG / Shutterstock

LG var først ute med å lansere en buet dataskjerm, før Samsung kastet seg på med en rival i form av en egen 34-tommers modell. Nå utvider LG sin serie med enda et familiemedlem, melder Flatpanels.

Denne gangen er det en lillebror som dukker opp av hatten. Den nye modellen har fått betegnelsen LG 29UC97, og som det kommer frem av navnet er skjermen på 29 tommer.

Får kinoformat

Den nye skjermen får dessuten 21:9-format, også kjent som kinoformat. Panelet er av typen IPS, og skal kunne gi deg en oppløsning på 2560 x 1080 piksler. Videre opplyses det at skjermen kan vise sRGB når det kommer til antall farger, og responstiden er oppgitt til 5 millisekunder fra grått til grått.

Kontrastforholdet skal være på 1000:1, og LG har valgt å gå for en flimmerfri LED-belysning for å skåne øynene dine dersom du bruker skjermen over lengre perioder av gangen.

Passer til både Windows og OS X

Den nye modellen har også fått en rekke tilkoblingsmuligheter, hvor skjermen skal passe for PC-er med både Windows og OS X. Det betyr at skjermen har to Thunderbolt 2-porter, DisplayPort 1.2, to HDMI 1.4 og to USB 3.0-porter. I tillegg har den hodetelefonutgang i tillegg til innebygde høyttalere på 7 Watt.

Skjermen kommer med en minimalistisk fot som kan vippes, og utover det kan den også henges på vegg. Når den nye skjermen fra LG dukker opp i butikkhyllene er enda ikke kjent, og prisen er ikke satt. Nedenfor kan du lage et prisvarsel så gir vi deg beskjed når vi vet mer.

Hva tror du om buede PC-skjermer med 21:9-format? Diskuter i forumet.

Samsung har allerede kommet med sin buede monitor
Her kan du lese testen av den »

(Kilde: Flatpanels)

annonse