Til hovedinnhold

Ingen toppmodell i metall fra Samsung likevel?

Nye rykter sår tvil om det man trodde skulle være en oppgradert Galaxy S5.

Sammobile/evleaks/Shutterstock 144292111/teknofil.bo/montasje
Torstein Norum Bugge

Det tok ikke lang tid fra Samsung Galaxy S5 ble lansert til det begynte å gå rykter om en enda heftigere modell, denne gangen i metall. Nå kan det imidlertid se ut til at «Samsung Galaxy Alpha/Galaxy F» er langt mindre imponerende enn man har trodd, og at den til og med er litt svakere enn den opprinnelige S5-en.

Mindre og svakere

Baksiden av det Sammobile kaller Galaxy Alpha (til høyre), med Galaxy S5 ved siden av som sammenligning.Foto: Sammobile

Ifølge nettstedet Sammobile.com – som også har bidratt med en rekke bilder – skal det dreie seg om en 4,8-tommers mobil med et deksel i enten metall eller med en metallimitasjon, samt en heldekkende metallramme rundt. De advarer i en oppdatering av artikkelen sin at det kan komme designendringer også.

Telefonen på de lekkede bildene ser ut til å være noe mindre avrundet i kantene enn Galaxy S5, og bildene av de to telefonene ved siden av hverandre viser også at blitsen er flyttet fra under kameraet, til venstre side.

Utover dette ryktes det også at telefonens skjerm skal få en oppløsning på 720p, altså det samme som i for eksempel Samsung Galaxy S3, og at det under panseret vil befinne seg en Snapdragon 800-prosessor.

Det kan altså se ut til at det vi kjenner vekselvis som Galaxy F og Galaxy Alpha kan bli noe langt mer beskjedent enn det man først trodde – både størrelses- og spesifikasjonsmessig.

Ikke et endelig design

Det kom riktignok en oppgradert Samsung Galaxy S5 for omkring en måned siden, kalt Galaxy S5 LTE-A. Denne ble imidlertid bare sluppet i Sør-Korea og hadde fortsatt ikke noe metalldeksel, og siden har forvirringen vært total på ryktebørsen.

Mange, inklusive den relativt troverdige Twitter-kontoen @evleaks, har trodd at metalldekselet skulle være et direkte angrep på Apples kommende iPhone 6. Det ser nå ikke ut til å være tilfellet, om vi skal tro de nye ryktene.

Metallkantene byttes nok ut med noe lignende i børstet metall.Foto: Sammobile

Sammobile skriver for øvrig også at de svakt glorete metallkantene muligens vil bli byttet ut med børstet metall før lansering, og som nevnt at dette ikke nødvendigvis er det endelige designet på telefonen. Men nettstedet legger også til at det sannsynligvis vil følge med en fingeravtrykkssensor på denne, slik den originale S5-en også har.

Sjekk ut alle bildene av det som kan være Galaxy F/Alpha nederst i karusellen!

Har du lyst på ny mobil?
Her er vår toppliste med de beste kjøpene akkurat nå »

(Kilde: Sammobile via Engadget)

annonse