Nyhet

Denne superrealistiske grafikken kan snart dukke opp i spill

Demo laget med ny spillmotor viser ekstremt naturtro omgivelser.

Spillselskapet Epic Games viste frem sin nye grafikkmotor Unreal Engine 4 allerede i 2013 i form av en ganske lekker teknologidemo, og siden den gang har det med ujevne mellom dukket opp stadig mer imponerende demonstrasjoner av hva motoren er i stand til å levere av grafikk. I august i fjor fikk vi for eksempel servert en demo der vi vandret gjennom en svært naturtro bygning laget med Unreal Engine 4.

Nå har nettstedet PC Gamer plukket opp en ny og enda mer oppsiktsvekkende teknologidemo som gir grunn til høye forhåpninger til fremtidens spillgrafikk. Demoen er laget av en franskmann ved navn Benoit Dereau, som jobber med datagrafikk og spilldesign.

Foto: Benoit Dereau

Ekstrem realisme

Demoen har fått navnet «Unreal Paris» og tar oss med på en aldri så liten vandring gjennom en leilighet i den franske hovedstaden. Omgivelsene er intet mindre enn ekstremt realistiske, både når det gjelder teksturdetaljene, lyseffektene og ikke minst måten lyset reflekteres på de ulike overflatene.

Som skaperen forklarer på diskusjonsforumet Polycount er demoen fullstendig sanntidsrendert. Han skriver også at optimalisering ikke var en høy prioritet med denne demonstrasjonen. Som man kan se i videoen er bildeflyten nemlig ikke helt jevn, men noe annet er kanskje ikke å forvente av grafikk på dette nivået.

Dereau har for øyeblikket tatt ned selve demoen fra hjemmesiden for å fikse noen bugs, men den kommer nok snart tilbake igjen slik at du kan laste den ned selv og vandre gjennom leiligheten på egen hånd om du har lyst til det.

Krever trolig kraftig maskin

Det er uvisst hva slags maskinvare demoen i videoen kjøres på, men antakelig trenger du er rimelig muskuløs PC for å oppnå en akseptabel bildeflyt. Imidlertid har tidligere Unreal Engine 4-demoer ikke krevd allverdens med kraft, som den såkalte «Lightning»-demoen vi meldte om i fjor, som ble kjørt på det relativt gamle skjermkortet GeForce GTX 670.

Benoit Dereau har erfaring fra selskaper som blant annet Valve, Adobe og Epic Games, og blant spillene han har jobbet er det kritikerroste Dishonored. Når vi eventuelt får se noe som tilsvarer den nye teknologidemoen i fremtidens spill er uvisst. Videoen ser du under.

Har du lyst til å få bedre ytelse i spillene dine? Slik kan du gjøre det uten å betale en krone (Ekstra) »

Les også
Android og VR kan få like avansert grafikk som dette populære spillet
annonse