Nyhet

NRK har ergret på seg strømmegiganten Netflix

Den norske serien «Lilyhammer» har nå startet en krangel mellom de to.

Den norskproduserte serien «Lilyhammer» har gjort stor internasjonal suksess på strømmetjenesten Netflix, som var årsaken til at selskapet med glede kunne kunngjøre at serien ville få en tredje sesong for et års tid siden.

Den tredje sesongen er nå et faktum, men denne gangen har serien skapt en aldri så liten feide mellom Netflix og de som sitter på de norske visningsrettighetene til serien, nemlig NRK. Det melder Dagens Næringsliv i en artikkel som gjengis hos E24.

Foto: Netflix

La ut hele sesongen gratis

Krangelen dreier seg om at Netflix ikke satte pris på at NRK la ut den tredje sesongen av Lilyhammer gratis på sin nett-TV-tjeneste. Netflix betalte 96 millioner kroner til produksjonsselskapet Rubicon TV for å sikre seg de internasjonale strømmerettighetene, og har samtidig én million kunder i Norge

Ved at NRK har gjort serien gratis tilgjengelig på sin egen strømmetjeneste har Netflix dermed i praksis ikke lenger eneretten på strømming av serien, og derfor vil Netflix nå ha erstatning fra Rubicon TV.

Selve produksjonen av Lilyhammer er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Rubicon TV, men det er sistnevnte som er ansvarlig for avtalen med Netflix, som altså omfatter de internasjonale strømmerettighetene.

Fremdeles godt forhold

NRK skal på sin side ikke ha hatt direkte kjennskap til denne avtalen, og forholdt seg kun til avtalen med Rubicon TV da de la ut serien. NRK selv mener de har handlet i tråd med de rettighetene de sitter på når det gjelder visning av Lilyhammer.

Som Dagbladet melder ser det imidlertid ut til at forholdet mellom NRK og Netflix ikke har tatt skade av den pågående uenigheten. Kommunikasjonsdirektør i Netflix Joris Evers bekreftet overfor avisen at de to fremdeles er gode venner. Han kunne for øvrig også opplyse om at den tredje sesongen av Lilyhammer vil bli tilgjengelig på Netflix etter at serien er sendt på NRK.

Netflix skal trappe opp satsingen på egenprodusert innhold: Selskapet har tro på tyve originale serier innen fem år »

Les også
Har tro på tyve originale serier innen fem år
Les også
Slik får du bildet trådløst fra PC, mobil og nettbrett
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
Les også
Netflix bommet på målet sitt
annonse