PlayStation Network-hackerne har nå angrepet Tor-tjenesten

«Lizard Squad» har nå gått etter den populære anonymitetstjenesten.

I det nesten overveldende julerushet av hackerangrep er det kanskje Sony som har blitt det største offeret, med blant annet et heftig DDoS-angrep mot PlayStation Network som tok hele tjenesten ned. Dette angrepet ble utført av en gruppe som kaller seg «Lizard Squad», og nå har denne gjengen tilsynelatende allerede peilet seg inn mot et annet mål, nemlig anonymitetstjenesten Tor.

På fredag la Lizard Squad ut en Twitter-melding hvor de skrev at de ikke lenger angriper PlayStation Network og Xbox Live, men at de i stedet har begynt å «teste» ut et såkalt «zero day»-angrep mot Tor. »Zero day« er betegnelsen på en type angrep som utnytter sårbarheter hos offeret som det ennå ikke eksisterer en fiks til.

Tor bekrefter angrep

Som vi meldte for litt siden har Tor-nettverket selv sagt at de venter et angrep, og nå har også Tor bekreftet i en Twitter-melding at angrepet har blitt utført, dog uten å eksplisitt nevne Lizard Squad. Tor la ut en kort uttalelse om angrepet, som de beskriver som et såkalt sybil-angrep.

Sybil-angrep innebærer å opprette mange nye identiter innad i et nettverk i den hensikt å bruke dem til å utøve stor innflytelse på nettverket. I dette tilfellet har angriperne ifølge Tor opprettet et stort antall nye noder i Tor-nettverket i håp om å utgjøre en stor fraksjon av nettverket.

Angriperne skal ha opprettet flere tusen nye noder, men til tross for dette utgjør nodene kun under én prosent, ifølge Tor selv. Nettverket skriver at de nå jobber med å fjerne nodene før de begynner å utgjøre en trussel, og legger også til at de ikke tror angrepet har medført noen konsekvenser for brukernes anonymitet. Tor skal med andre ord fortsatt være trygt å bruke.

Kritiske til Tor-nettverket

På sin Twitter-konto har Lizard Squad for øvrig lagt ut flere meldinger som omtaler Tor-tjenesten. I flere av dem kommer det tydelig frem at Lizard Squad har fint lite til overs for anonymitetstjenesten, noe som altså ser ut til å være motivet bak angrepet.

En melding omtaler for eksempel Tor som en «trygg havn» for pedofile, og i en annen melding skriver gruppen at Tor kun brukes av kriminelle og hackere. Det er uvisst hvor lenge Lizard Squad akter å forsøke å ramme nettverket.

Lizard Squad sa nylig at de angrep PlayStation Network for moro skyld: De ønsket imidlertid også å avdekke sikkerhetssvakheter »

(Via PC World)

Les også
18-åring arrestert for angrepet på PlayStation og Xbox i julen
Les også
Derfor angrep hackere PlayStation Network og Xbox Live i julen
Les også
Tor-nettverket forbereder seg på angrep
annonse