Til hovedinnhold

Enorm vekst for Huawei

Høster fruktene av satsingen på flaggskip-modeller.

Espen Irwing Swang

Huawei har lagt frem tall som viser en eventyrlig vekst i salget av smartmobiler. Totalt solgte Huawei 64,21 millioner mobiltelefoner i første halvår, og av disse var 34,27 millioner smartmobiler. Dette er en vekst på 62 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Flaggskipene trekker opp

Ascend P7 er blant produktene som har gitt Huawei et løft.

I en pressemelding skriver Huawei at suksessen med toppmodeller som Huawei Mate 4G og Ascend P7 har bidratt vesentlig til det gode resultatet. Disse modellene har sørget for at Huaweis popularitet ute blant forbrukerne har økt over hele verden.

Det er særlig den siste modellen, Ascend P7, som har fått mye oppmerksomhet. Telefonen har et 8 megapiksler frontkamera, og har fått tilnavnet «selfie-mobilen». Samtidig er den syltynn, og har en full-HD-skjerm på 5 tommer.

Sponser europeiske storklubber

Mens Huawei for mange har vært et ukjent merke, er Huawei nå i ferd med å etablere seg som et kjent merkenavn. Reklamekampanjer, sponsoraktiviteter og nettkampanjer har bidratt til at langt flere nå kjenner til Huawei.

Selv trekker Huawei frem sponsingen av fotballklubbene Arsenal, AC Milan, Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain som viktige. I vår kom Huawei også inn som sponsor for klubben Ajax, noe som bidro til sterk vekst i smartmobilsalget i Nederland.

Fremdeles relativt små

Men Huawei har fremdeles nokså beskjedne markedsandeler i Europa. Selv etter en vekst på 120 prosent i Europa, er markedsandelen i land som Spania og Tyskland bare på tre prosent, ifølge tall fra analyseselskapet Kantar Worldpanel ComTech. Målet for Huawei er å ta fem prosent av markedet i løpet av nær fremtid.

Les også: Lær deg å si «Huawei»

annonse