Tek.no

Nyhet

Robotdyret kan hoppe over et hinder

Nå begynner disse robotene virkelig å bli avanserte.

MIT
29 Mai 2015 13:00
annonse

Firbeinte robotor har vi sett flere utgaver av de siste årene, og de blir stadig mer avanserte. Massachusetts Institute of Technology (MIT) har nå tatt et stort hopp videre i utviklingen, bokstavelig talt. Deres Cheetah-robot har nemlig fått evnen til å løpe og hoppe over hindre, skriver Engadget.

Det gjelder for øvrig ikke bare hindre som er plassert ut på faste steder, men hindre som dukker opp plutselig. Den firbeinte roboten har nemlig en lasersensor i front som oppdager hindringer, tar mål, og kjapt kalkulerer hvor mye kraft som skal til for å hoppe over.

En annen ting som er ganske imponerende er at Cheetah-en kan gjøre dette uten å være tjoret fast med ledninger i taket, slik en del andre avanserte roboter er. Den frittgående og nå hoppende roboten til MIT går dessuten på batteri, så den støyer langt mindre enn lignende roboter vi har sett tidligere. (Eller, den bråker fortsatt ganske mye, men ikke like mye som de andre).

MITs firbeinte robot skal klare å forsere hindre som er opptil 45 centimeter høye, mens den holder en gjennomsnittsfart på rundt 8 kilometer i timen. Se den nye demonstrasjonsvideoen deres her:

Prosjektet er sponset av DARPA, som er det amerikanske militærets forskningsavdeling. Det har vært kjent lenge at de håper å kunne ta i bruk slike roboter i felten på sikt.

annonse

Møt Googles nye kjæledyr:
Robothunden Spot tåler et spark »

(Kilder: YouTube, MIT, Engadget)

annonse

Les også