Bruker milliarder på å reparere ødelagte smarttelefoner

Så lett knuser en iPhone 6.

En undersøkelse utført av en ledende Europeisk aktør på mobilforsikring viser at nordmenn har brukt smått utrolige 6,5 milliarder på reparasjoner og reservedeler til smarttelefoner siden 2007.

I tillegg går ni prosent av oss rundt med en telefon med sprukken skjerm. Norge har de høyeste skadekostnadene i Europa når det kommer til skader på smarttelefoner.

Da er det ikke rart at mange så frem til at Apple skulle lansere iPhone 6:

Før Apple lanserte sine to nye iPhone-modeller, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, var ryktebørsen overbevist om at telefonene ville ha «uknuselig» safirglass. Slik ble det dessverre ikke, og Apple nøyde seg i stedet med «ioneforsterket glass», som ifølge dem selv både ser veldig bra ut, og skal tåle en støyt.

Nå har de første «la oss knuse ting på YouTube»-videoene dukket opp, som tester hvor mye en iPhone 6 Plus tåler. Svaret på spørsmålet kommer kanskje tidligere enn du hadde trodd.

Betong er alt som skal til

I videoen fra RatedRR ser vi Apple-telefonen falle i lekker saktefilm ned i vann, så på vanlig bakke og til slutt på betong. Selv om flere toppmodeller på markedet er vanntette, er ikke iPhone 6 eller 6 Plus blant dem. Det er imidlertid ikke vannet som blir telefonens bane.

Se de tre falltestene av iPhone 6 Plus nedenfor:

Lurer du på hvorfor Apple droppet det uknuselige glasset?
Derfor har ikke iPhone 6 safirglass »

(Kilde: RatedRR via Ubergizmo)

Les også
Ny fabrikk skal lage safirskjermer til iPhone
Les også
iPhone 6-eiere klager over at skjermen lett ripes opp
Les også
Apple vil hjelpe deg over til iOS og iPhone
Les også
– iPhone 6 gir dyrere mobilforsikringer
Les også
Slik er Apples mobil-lommebok
Les også
Apple straks klare til å produsere safirglass
annonse