Til hovedinnhold

Telenor satte rekord da Norge tok OL-gull

Seier til Falla og Hattestad ga dobbelt så høy datatrafikk.

I en pressemelding skriver Telenor at de satt ny rekord i datatrafikkbruk i sitt nett under tirsdagens gullfest i Sotsji. I perioden da Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad vant sine respektive gullmedaljer i OL hoppet Telenors datatratrafikk opp til 18 gigabit per sekund (Gbit/s). Vanligvis ligger datatrafikken på 9-10 Gbit/s.

– Dette viser at ny og forbedret infrastruktur med storstilt utbygging av 3G og 4G endrer nordmenns TV-vaner – samt at sprinten var svært spennende, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.

TV- og video-strømmetjenester utgjorde nesten 80 prosent av trafikken under sprintfinalen, mot normalt rundt 30 prosent. Dessuten gikk hele 25 prosent av trafikken via Telenors 4G-nett, som bare er tilgjengelig i cirka halve landet.

4,5 ganger høyere enn Vancouver

Allerede etter den første helgen med OL-øvelser var det klart at nettet skulle få seg en skikkelig påkjenning. For fire år siden, under OL i Vancouver i 2010, lå den totale datatrafikken i mobilnettet på 2,5 gigabit per sekund. I helgen var trafikken på 11 gigabit per sekund, altså 4,5 ganger høyere enn i 2010.

Kjernekapasiteten i nettet har på forhånd blitt utvidet for å takle pågangen, en pågang som er større i år også på grunn av at vinterlenkene pågår tre timer før Norge. Tidsforskjellen sørger for at majoriteten av lekene finner sted mens mange er på jobb, eller på farten.

Ni prosent av nordmenn oppgir at de vil følge med på OL i Sotsji via mobil, mot 93 prosent som skal se TV og 33 prosent som skal se via PC. Av de som planlegger å bruke mobilen til å se OL-sendinger, oppgir 84 prosent at de vil koble seg til via Wi-Fi. Dermed vil de ikke belaste mobilnettet.

Adm. dir. Berit Svendsen i Telenor.Foto: Telenor

Twitter i vekst

Telenor registrerte ellers at antall telefonsamtaler falt med 20 prosent mens øvelsene pågikk. Til gjengjeld økte Twitter-trafikken med hele 40 prosent.

- Dette viser at vi er minst like sosiale som før, men at vi finner nye måter å dele opplevelsene på, sier Svendsen, som selv bruker Twitter aktivt.

Fakta fra Telenor:

• Datatrafikken i Telenors nett har vokst med rundt 70 prosent det siste året
• Telenor har over 50 prosent 4G dekning i Norge
• 70 prosent av Telenors kunder eier en smarttelefon
• 63 prosent av Telenors kunder bruker mobilen til å surfe eller konsumere data
• Studier fra utlandet indikerer at rundt 70 prosent av datatrafikken på mobiltelefoner skjer på trådløse soner
• 50 prosent av datatrafikken er TV/Video-strømming og bruk av sosiale medier, mens e-post står for kun 1 prosent av datatrafikken trafikken i mobilnettet.

Nettilgang blir stadig viktigere over hele landet:
Slik skal de gi deg lynraskt nett på Ullevaal Stadion » (Ekstra)

(Kilder: Telenor)

annonse