Tek.no

Nyhet

Her er alle de nye bildene av HTC 10

Nå vet vi hvordan forsiden ser ut også – og den får kapasitive knapper!

HTC/Tek.no, montasje
30 Mar 2016 12:01

I går kunne vi melde om at de første mer eller mindre troverdige bildene av HTCs neste toppmodell var lekket. På det tidspunktet var det imidlertid bare baksiden som ble vist frem, men nå melder PhoneArena om at en mengde andre bilder av det mange nå antar vil bli hetende HTC 10 også har dukket opp på nettet.

Bildene bekrefter det vi tidligere har hørt rykter om: at HTC dropper logoen sin på fremsiden, og dermed gjør telefonen betydelig mer kompakt.

Videre ser det ut til telefonen kommer ikke i bare to, men hele fire fargevalg: hvit, svart, grå og gull. Dette bekreftes ikke bare gjennom lekkede bilder av selve enheten, men også av produktbilder som skal stamme fra HTC selv.

Joda, telefonen kommer i andre farger enn grå. Både svart og gull, faktisk!
HTC/Tek.no, montasje
Her ser vi tydelig alle designelementene på den nye telefonen.
HTC

Her vises også selve kroppen til telefonen som vi kjenner den fra før av, i matt, børstet metall som kurver seg svakt på baksiden. Mot sidene møter den kurvede baksiden en brå slutt mot en bred, blank metallkant, som strekker seg rundt helle telefonen. Denne kanten har tidligere blitt bekreftet av HTC. Sidene er på sin side flate og nokså anonyme, rent bortsett fra et par luker, tynne volum- og strømknapper og de etterhvert velkjente antennebåndene.

Kapasitive knapper på fremsiden bekreftet av HTC

Både de vanlige bildene og produktbildene viser som nevnt fremsiden i sin helhet, og utenom at HTC-logoen forsvinner er det et par andre ting å merke seg også. Kanskje først og fremst har HTC 10 fått den samme fingeravtrykkssensoren foran som vi først så i HTC One A9, samt kapasitive knapper på sidene av denne. Akkurat dette er bekreftet fra høyeste hold, i en Twitter-melding på HTCs egen konto.

Det er Android Central som melder HTCs smakebit på Twitter, som også viser at det vil bli en liten metallkant på fremsiden mot skjermkanten:

Det synes ikke så godt på akkurat bildet fra HTC, men de andre bildene ser også ut til å antyde at nevnte skjerm får såkalt 2,5D-utføring på glasset – altså at glasset kurver svakt ut mot sidene. Dette er samme løsning som vi ser i blant annet iPhone 6S og Galaxy S7, og bidrar ikke til stort annet enn å heve designet litt og faren for knust skjerm tilsvarende.

Ellers skal det sitte en BoomSound-høyttaler i toppen av HTC 10, noe som er bekreftet gjennom enda en annen Twitter-melding HTC publiserte tidligere:

Spesifikasjoner, pris og lansering også kjent

En rumensk side var litt kjapt ute med å legge ut forhåndsbestillinger av telefonen, under navnet «HTC One M10».
Skjermdump/QuickMobile

Alt i alt begynner bildet av HTCs nye toppmodell å bli ganske klart: den avviker noe fra formelen vi har sett de siste årene, men står fortsatt i en årelang tradisjon. HTC 10 blir imidlertid første toppmodell fra taiwanerne med en fingeravtrykksleser foran (vi regner altså ikke med HTC A9), og har fått endret noen designelementer.

Utenom design vet vi imidlertid også en del, ut i fra en rekke saftige rykter den siste tiden. Uten at det er bekreftet, så kan du forvente et spesifikasjonskart i noenlunde denne duren:

  • Skjerm: 5,15 tommer, 2 560 x 1 440 piksler
  • Prosessor: Snapdragon 820
  • Minne (RAM): 4 GB
  • Kamera: 12 megapiksler (Sony IMX377), laserbasert fokus, bildestabilisator, fasedeteksjon
  • Lagring: 32 GB + minnekort
  • Teknologi: USB Type-C

Det har også vært snakk om at det skal bli tre forskjellige utgaver av HTC 10, med dertil varierende prosessorer, mengde arbeidsminne, lagring og ikke minst pris. Angående sistnevnte, så mener mange at telefonen vil lande et sted mellom 7 000 og 7 500 kroner ved lansering.

HTC 10 forventes for øvrig lansert på et online-arrangement den 12. april. Sjekk også ut bildekarusellen vår nederst, med alle bildene vi har så langt av HTCs neste telefon!

Fikk du med deg dette?
HTCs nye Desire-serie er flekkete »

(Kilde: PhoneArena, PhoneArena 2, PhoneArena 3, PhoneRadar, Android Central, Twitter 1, Twitter 2)

Les også
Denne danske telefonen har ekte «night vision»
Les også
LGs har klart å bygge en fingeravtrykksleser inn i glasset på en mobilskjermen
annonse

Les også