Nyhet

Så mye bedre er AMOLED enn LCD på mobiler

Samsung har laget video som de mener viser forskjellen mellom de to skjermteknologiene.

Samsung har som kjent for lengst begynt å satse på AMOLED-teknologien til sine mobilskjermer, mens Apple hittil har ment at LCD er bra nok. Nå har Samsung laget en video som de mener illustrerer kvalitetsforskjellen mellom de to, melder blant andre PhoneArena.

Videoen, som er lastet opp på YouTube, sammenligner en serie bilder side-om-side på henholdsvis AMOLED- og LCD-skjermer, og demonstrerer tilsynelatende markante forskjeller i blant annet fargegjengivelse og kontrast.

Trolig ikke helt objektiv

Samsungs video gir en pekepinn på hvor stor ulikheten er i praksis, men som PhoneArena peker på er videoen selvsagt ikke hundre prosent objektiv i kraft av å være laget av Samsung – som altså selv bruker teknologien i sine mobiler.

Det blir imidlertid stadig mer tydelig at mobilprodusenter anerkjenner kvalitetsforskjellene. I april kom det nemlig troverdige rykter om at Apple omsider skal ta steget over til AMOLED med sine 2017-mobiler. Det er paradoksalt nok nettopp erkekonkurrenten Samsung som skal være hovedleverandøren av disse panelene.

OLED har også for alvor begynt å gjøre seg gjeldende på TV-fronten: En tysk gigant har nå kastet seg på karusellen »

Les også
Samsung har droppet OLED, men skal konkurrere med sin egen teknologi kalt QLED
Les også
Samsung: OLED er ikke en del av vår TV-fremtid
Les også
Nå skal Apple ha bestilt 100 millioner AMOLED-skjermer til iPhone 7S
annonse