Til hovedinnhold

– La private ta seg av Telepriser

Kjent teleanalytiker mener offentlige aktører ikke klarer å holde følge.

Shutterstock / Bernhard Richter / montasje

Post- og teletilsynets (PT) populære tjeneste Telepriser.no skal fornyes. En ny versjon skal stå klar i 2016. I mellomtiden velger Post- og teletilsynet å legge ned Telepriser.

Teleanalytiker John Strand reagerer på nyheten, og mener tilsynet i stedet bør droppe hele prosjektet.

Teleanalytiker John Strand mener PT burde overlate Telepriser til private.Foto: Bjørn Veseth

– Jeg vil påstå at myndighetene ikke klarer å følge med på det tempoet markedet utvikler seg i i fremtiden, spesielt når det kommer pakkeløsninger på markedet, skriver Strand i en epost til assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i PT.

Det er ikke første gang Telepriser har måttet tåle kritikk for at tjenesten ikke tar høyde for de forskjellige operatørens pakkeløsninger.

Aarsæther innrømmer at mye av kritikken har vært berettiget, og at de påpekte manglene er en av årsakene til at de nå legger tjenesten i dvale i stedet for å la den være oppe mens man utvikler en ny tjeneste.

Det finnes flere private aktører som leverer tilsvarende tjenester som Telepriser. I tillegg til Mediehuset teks Ringepriser*, finnes appene Telephant og Phonr, og den relativt nystartede nettjenesten Mobiltelefoni.

Viktigere som premissleverandør

Frontendutvikler Fredrik Tveit i Nettbureau AS, som står bak Mobiltelefoni.no, sier at de ser at offentlige aktører har mye å gå på når det gjelder utvikling av denne typen sammenligningstjenester.

Fredrik Tveit fra Nettbureau mener det offentlige kan gjøre en vel så god jobb som premissleverandør.

– Nettbureau har også laget sammenligningstjenester i samarbeid med offentlige aktører slik, og generelt ser vi at de offentlige ikke har tid og ressurser til å utvikle og teste brukeropplevelsen, sier Tveit til Inside Telecom.

Tveit mener det offentlige kan spille en viktigere rolle som premissleverandør i forhold til bransjene ved å pålegge åpenhet omkring betingelser og priser.

– Dette har for eksempel skjedd i forhold til forsikringsbransjen. Innen telekom var jo dette åpent fra før, sier Tveit til Inside Telecom.

Mobiltelefoni er i full sving med å utvikle sin prissammenligningstjeneste videre, og vil om kort tid lansere et tillegg til tjenesten som lar brukerne søke etter det beste pakketilbudet på kjøp av mobiltelefon og abonnement.

Hva blir det neste, mat og sko?

John Strand mener en offentlig prisportal vil bli møtt av stigende kritikk i et marked der operatørene i stadig større grad selger mobilabonnementet pakket sammen med strømmetjenester og andre tillegg.

– Man kan spørre seg om det er det offentliges jobb å gjøre slikt. Hva med en sko- matvare- eller reiseportal – skal de også i fremtiden drives for skattebetalernes penger?, spør Strand retorisk.

Assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i PT gir strand rett i at det er en komplisert prosess. .

Assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet takker Strand for innspillet og gir ham rett i at prosessen er komplisert.

– Vi har tenkt mye frem og tilbake på dette, og går nå inn i en prosess der vi skal vurdere ulike sider ved forbrukervalg. Det blir spennende, og dine perspektiver har også vært med oss i vurderingen, skriver Aarsæther i svaret til John Strand.

Ny app skal gi kontroll på mobilabonnementet:
Phonr satser først i Norge »

* Inside Telecom, Tek.no, Amobil, Mobilen og Hardware.no er eid av Mediehuset tek, som også eier Ringepriser.

Mer om
annonse