Nyhet

Xiaomis første VR-briller er «elastiske»

Den kinesiske mobilprodusenten kaster seg på VR-bølgen.

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har allerede gjort seg bemerket ved å kaste seg inn i andre produktsegmenter, også av den mer uventede sorten. Derfor er det kanskje heller ikke så overraskende at selskapet nå har lansert sine første VR-briller.

Xiaomis første VR-fremstøt heter Mi VR Play og er altså et slags VR-etui for mobilen din, som konkurrerer med blant annet Samsungs Gear VR, men har noen egne vrier.

Elastisk materiale

Mi VR Play er laget av materialet lycra, eller spandex/elastan som det gjerne kalles på våre breddegrader. Dette skal ifølge Xiaomi gjøre brillene både veldig lette, svært komfortable å ha på seg og holdbare.

Et annet originalt element er at brillene bruker glidelåser til å åpne lommen hvor mobilen plasseres. Det befinner seg ellers to åpninger i fronten som brukes til ventilasjon og til å foreta små justeringer av mobilen dersom det trengs.

Kun i Kina inntil videre

Brillene kommuniserer med mobilen via en solid metallknapp på toppen, og byr ellers på anti-reflekterende linser av høy kvalitet. Produktet passer med mobiler med skjermstørrelser på mellom 4,7 og 5,7 tommer, og de ytre dimensjonene er på 201 mm x 107 mm x 91 mm.

Mi VR Play skal i første omgang bli tilgjengelig for et begrenset antall betatestere i Kina, men Xiaomi uttalte overfor TechCrunch at de planlegger en bredere lansering etter hvert. Når vi eventuelt får tilgang til brillene her til lands er ennå uvisst.

Xiaomi lanserte også nylig sin første bærbare PC: Den ligner en del på MacBook Air »

Les også
Xiaomi går etter Google med sine nye VR-briller
Les også
Xiaomi slipper billig, elektrisk sykkel du kan folde sammen
Les også
Xiaomi Norway: – Vi bestiller produkter hos Xiaomis nordiske representant i Sverige
Les også
Nå skal kinesiske Xiaomi også kaste seg inn i dronemarkedet
annonse