Til hovedinnhold

Netflix har nå 75 millioner brukere

Vokser kraftig i hele verden.

Netflix, Shutterstock
Anders Brattensborg Smedsrud

Netflix' popularitet vil ingen ende ta. Nå melder videostrømmetjenesten at de har passert 75 millioner abonnenter globalt.

I april i fjor kunne vi også melde om kraftig vekst for selskapet, men denne gangen er det altså snakk om rekordvekst. Netflix forteller at de har fått 17 millioner nye brukere det siste året.

Netflix kan fort bli mindre populært for mange i år:
Nå vil de kun la deg se «norsk» innhold »

42 milliarder timer video

Ifølge Netflix konsumerer de 75 millioner strømmekundene omtrent 42,5 milliarder timer med video i 2015. Dette er en solid økning fra allerede betydelige 29 milliarder timer til samme tid i fjor.

Det er sannsynlig å anta at antall brukere – og timer aktivitet – bare vil fortsette å øke ettersom Netflix nylig har lansert tjenesten i en rekke nye land.

Flest brukere har Netflix i USA, hvor brukertilstrømmingen stikk i strid med resten av verden begynner å avta. Selskapet forklarer utviklingen med at de allerede er svært utbredt i hjemlandet, hvor markedet er mer mettet.

Månedsprisen for Netflix vil øke for alle i mai, mon tro om dette vil spille inn på antall abonnenter.

Denne strømmetjenesten har flest filmer og seier:
Vi sammenligner tjenestene »

Øker egenproduksjon

Netflix slår seg på brystet over selskapets satsning på egenproduserte filmer og serier. I fjor hadde de regi på 450 timer med innhold, noe som blant annet førte til suksess i form av nå kjente serier som «House of Cards», «Master of None», «Narcos» og «Jessica Jones».

I løpet av året planlegger Netflix å ytterligere øke satsningen på egenproduksjoner til 600 timer.

Full oversikt:
Se hvilke serier som kommer på Netflix i år »

(Kilde: Variety)

annonse