Nå kan du endelig bestille Oculus Rift-brillene

VR-brillene legges omsider ut for forhåndsbestilling - se klipp fra spillene som følger med.

Etter flere utviklerversjoner og grundig omtale i lang tid ble den endelige forbrukerutgaven av Oculus Rift omsider offisielt kunngjort i fjor sommer. Nå har vi kommet enda et steg videre mot å faktisk kunne sikre oss et eksemplar. Datoen for forhåndsbestilling av brillene er nemlig avslørt.

På sin offisielle blogg skriver Oculus VR at brillene legges ut for forhåndsbestilling den 6. januar, altså samme dato som CES-messen starter. Selskapet har for anledningen vedlagt en nedtellingsklokke i blogginnlegget.

Fremdeles ingen pris

Det som er skuffende er at Oculus VR fremdeles ikke har oppgitt prisen på Oculus Rift-brillene, som nå er det største ubesvarte spørsmålet.

Dette er de to spillene som følger med dersom du forhåndsbestiller.

Det nærmeste vi hittil har kommet en prisantydning er produktsjefen Nate Mitchells tidligere avsløring om at forbrukerversjonen kommer til å koste «minst» 300 dollar, noe som med norsk moms vil tilsvare rundt 3250 kroner.

Tidligere har selskapet imidlertid uttalt at forbrukerversjonen av brillene kan koste opp mot 400 dollar, ifølge PC Gamer, som med norsk moms vil tilsvare rundt 4250 kroner.

Kommer med to spill

Med i pakken skal du få selve brillene, en sensor som sporer hodebevegelsene og en vanlighåndkontroll. I forbindelse med avdukingen av forbrukerversjonen av brillene presenterte selskapet også en egenutviklet håndkontroll til brillene som vil bli solgt separat.

I det ferske blogginnlegget minner Oculus VR om at brillene leveres med plattformspillet «Lucky's Tale», og om man forhåndsbestiller vil også EVE: Valkyrie følge med. Dette er et rombasert skytespill for flere spillere.

Under kan du klipp fra begge spillene som følger med Oculus Rift-brillene.

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

HTCs VR-briller er også ventet å dukke opp på CES-messen: Brillene er dessverre nå blitt forsinket »

Les også
Nå blir det mulig å spille alle Steam-spill med VR-briller
Les også
Oculus-grunnlegger: Vi vil støtte Mac når Apple lager en god nok maskin
Les også
Disse VR-brillene fungerer med de fleste mobiler
Les også
Her er de viktigste trendene fra årets første elektronikkmesse
Les også
Så mye koster Oculus Rift-brillene
Les også
Disse høyteknologiske brillene skal gjøre det tryggere å sykle
Les også
Prisen på Oculus Rift-brillene kan være avslørt
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
annonse