Nyhet

LGs har klart å bygge en fingeravtrykksleser inn i glasset på en mobilskjermen

– Like nøyaktig som dagens knapper.

Det sør-koreanske selskapet LG har akkurat kunngjort at de jobber med å flytte fingeravtrykksleseren fra en separat knapp, over til selve mobilskjermen. Dette vil kunne både frigjøre mye plass på telefonen, i tillegg til å gjøre det enda lettere å låse opp mobilen på en trygg måte, melder LG.

En fingeravtrykksleser i glasset innebærer altså at man kan lese av fingeravtrykkene simpelthen ved å trykke på selve berøringsskjermen på mobilen.

Skar ut en grop

Dermed kan det altså bli slutt på dedikerte knapper for avlesing av fingeravtrykk, som gjerne befinner seg både på fronten, siden eller baksiden av mobiler som bruker teknologien.

Fingeravtrykklesere plasseres i dag på forskjellige steder, for eksempel på baksiden, som her på Huawei Honor 7.

LGs løsning innebar å skjære ut en «grop» med en dybde på 0,3 millimeter på den nedre baksiden av et mobilglass, hvor sensoren ble plassert.

Tykkelsen på glasset der sensoren ligger er på 0,25 millimeter, altså en god del tynnere enn glasset på en standard mobilskjerm. Ifølge LG tåler det likevel en trøkk, og samtidig har løsningen den fordelen at sensoren ikke kommer i direkte kontakt med vann eller andre påkjenninger.

Går ikke ut over presisjon

Å bygge sensoren inn i glasset på denne måten skal heller ikke ha negative konsekvenser for sensitiviteten til fingeravtrykkleseren, og LG bedyrer at presisjonen er fullt på høyde med de knappebaserte løsningene.

I tillegg til å være mer praktisk for forbrukerne er meningen med løsningen at fingeravtrykkleserne i mindre grad skal påvirke hvordan mobilene blir laget, og at man kan kombinere teknologien med for eksempel vanntette og hardføre egenskaper.

Teknologien er fortsatt i en veldig tidlig fase, og det er uvisst når vi får se den bli brukt i et ferdig produkt.

LG kom også nylig med nytt mobiltilbehør: Dette kompakte Bluetooth-tastaturet kan du rulle sammen »

(Via Geek)

Les også
De lagde en sensor som lar deg se ledninger og andre ting inne i vegger
Les også
Snart får mobilene mye sterkere glass
Les også
Huawei P9: Innmaten matcher de beste på markedet, men P9 har en prislapp ingen andre kan slå.
Les også
Her er alle de nye bildene av HTC 10
Les også
LG lanserer mobiler som byr på én god egenskap hver
Les også
LGs K-serie har akkurat fått to nye modeller
annonse