Tek.no

Nyhet

15-åring vant over 2 millioner i drone-konkurranse

Se video av det elleville løpet.

YouTube
Ole Henrik Johansen
14 Mar 2016 18:00

Å fly om kapp med droner er noe som er i ferd med å bli veldig populært. Nå er den første store konkurransen unnagjort i Dubai, og det skulle bli 15 år gamle Luke Bannister som gikk seirende ut av bataljene, melder The Verge.

Om du tror det kun vanket heder og ære til de som kjempet om seieren, tar du skammelig feil. Totalt ble det delt ut én million dollar i prispenger under dagene i Dubai.

150 lag kjempet om tittelen

Med rundt 2000 tilskuere var det totalt 150 lag som kjempet som seieren i World Drone Prix. Som nevnt gikk seieren til Luke Bannister, som med sitt lag Tornado X-Blades Banni-UK gikk helt til topps.

I førstepremiepotten var hele 250 000 dollar til vinneren. Altså betyr det at Bannister sikret seg over to millioner norske kroner ved å vinne konkurransen.

Flyr flyene med spesial-hodesett

Konkurransen gikk i dette tilfelle ut på å kjøre en bane på kveldstid så raskt som mulig. Banen bød på både krappe svinger og variasjon i høyde, hvor pilotene måtte navigere dronene igjennom opplyste porter.

For å kunne se hvor dronene befant seg i løypa brukte utøverne et spesiallaget hodesett som viste hva kameraet på dronen fanget opp i sanntid. Også populært kalt FPV (first person view).

Som du kan se av videoen nedenfor kjører dronene i et forrykende tempo rundt banen.

Før du kommer så langt som disse pilotene, kan det være greit å starte i det små:
Her er de beste billig-dronene du kan fly i sanntid »

(Kilde: The Verge)

Les også
Kan fly 15 kilometer på 20 minutter, og levere pakken rett til døra di
Les også
Billige droner: For under 500 kroner kan du få en kameradrone
Les også
Bjørner blir stresset av droner
annonse

Les også