Til hovedinnhold

Denne telefonen har du ikke lyst til å knuse

iFixit har plukket fra hverandre Googles referansetelefon – og kommet med en knusende dom.

Folka bak gjør-det-selv-siden iFixit plukker jevnlig fra hverandre nye mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, og sist ut er Googles nyeste referansetelefon: Nexus 6P. Engadget melder imidlertid om at det reparatørene fant mens de demonterte telefonen, var alt annet enn hyggelig.

I motsetning til lillebroren, Nexus 5X, er nemlig 6P mer eller mindre umulig å reparere – i all hovedsak på grunn av noen merkelige valg gjort av Huawei, produsenten bak Nexus 6P.

– Den vanligste reparasjonen, er den vanskeligste

Her begynte iFixit-reparatørene å skjønne at dette ble vanskelig.

Det Huawei har gjort, er å lodde fast mer eller mindre alle komponentene til skjermdelen, og ikke til bakdekselet – slik det vanligvis gjøres. For å bytte skjermen på 6P må du dermed tygge deg gjennom stort sett alt som finnes av andre deler i telefonen – noe som er både vanskelig å potensielt svært risikofyllt. Som iFixit sier det selv:

– Dette gjør en av de aller vanligste reparasjonene, (bytte av) en ødelagt skjerm, svært vanskelig å gjennomføre.

Reparatørene bemerker imidlertid samtidig at denne konstruksjonen gjør telefonen svært solid, men ender allikevel opp med å gi telefonen et sluttresultat på 2 av 10 poeng. Til sammenligning endte både iPhone 6S Plus (som størrelses- og konstruksjonsmessig er svært lik 6P) og Google-lillebror Nexus 5X på respektable 7 av 10 reparasjonspoeng.

Denne lille glassplaten måtte skjæres løs, og ifølge iFixit var det bare ren og skjær flaks at den ikke ble ødelagt i prosessen. Foto: iFixit

Et annet ankepunkt, er at en reparasjon krever at man fjerner skruer både under et plastdeksel nederst og under glassplaten øverst rundt kameraet. Begge to er limt fast, men glassplaten kan ikke pirkes av. Ifølge iFixit sitter platen så godt fast at de rett og slett måtte skjære den løs med kniv, hvilket betyr at sjansen for å ødelegge den i prosessen er stor.

Uansett betyr alt dette at om du skulle være uheldig å knuse skjermen på en Nexus 6P, så vil det bli både svært dyrt, tidkrevende og risikofyllt å bytte den.

Her er noe annet du ikke vil ødelegge:
– MacBook Retina er umulig å reparere! »

(Kilde: Engadget, iFixit, iFixit 2)

annonse