Til hovedinnhold

Googles karttjeneste har gjort det enklere å finne stedene der det «skjer»

Google Maps har fått et knippe nyttige oppdateringer.

Google

Google populære karttjeneste er i konstant utvikling, og nå har søkegiganten kunngjort nok et knippe forbedringer som skal løfte tjenesten ytterligere et par hakk, både når det gjelder funksjon og estetikk.

En av endringene er at Google Maps nå har fått et «renere» utseende, ved at man har fjernet visuelle elementer som strengt tatt ikke er nødvendige, for eksempel det sorte omrisset på veiene.

Samtidig er viktige elementer som gatenavn og interessepunkter fremhevet, slik at disse skiller seg tydeligere fra andre, mindre viktige elementer på kartet.

Oransje områder gir en indikasjon på hvor det er mest liv.
Google

Gjør det lettere å finne interessante steder

En av de litt større nyhetene er Google Maps nå inneholder «interessereområder» hvor det er spesielt høy aktivitet og mye å gjøre. Disse områdene er markert med en oransje farge på kartet, og om du zoomer inn på disse vil du få opp flere detaljer om hva områdene har å by på.

Den nye interesseområde-funksjonen benytter ifølge Google en algoritme som identifiserer de høyeste konsentrasjonene av restauranter, barer og butikker.

Utover dette har karttjenesten også fått en bredere fargeskala som tydligere skiller naturlige omgivelser fra menneskeskapte elementer. For flere detaljer kan du sjekke ut Google Maps-bloggen, og se også video under.

Google Maps fikk nylig en annen stor oppdatering: Nye satelittbilder gir bedre skarphet og flere detaljer »

(Via The Next Web)

annonse