Tek.no

Nyhet

Apples neste øreplugger kan fungere helt trådløst

Det tyder i hvert fall deres nye patent på.

USPTO
3 Mar 2016 19:00

Apple er blant de mest aktive på patentfronten, og nå har blant andre nettstedet Apple Insider snappet opp en enda patent fra iPhone-produsenten. Denne gangen dreier deg seg om et lydrelatert produkt.

Den nye patenten, som altså er blitt innvilget, heter «Detachable wireless listening device» og handler som navnet antyder om et trådløst produkt for lytting til musikk som er «avtagbart».

Magnetisk tilkobling

Som alltid med patenter inneholder selve patentteksten flere ulike forslag til design, men i all hovedsak ser det ut til å dreie seg om øreplugger, eller eventuelt hodetelefoner, som både kan brukes i kablet tilstand og trådløst.

Bildet er hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Ifølge dokumentet kan produktet benytte en form for magnetisk tilkobling, noe Apple allerede har en proprietær løsning på i form av sin såkalte MagSafe-teknologi. Det er imidlertid ikke bekreftet at det er denne teknologien Apple har i tankene for det nye produktet.

Ørepluggene skal være i stand til å automatisk skifte til trådløs modus. Dette skjer ifølge patentdokumentet ved at den tilkoblede enheten sender ut et elektrisk testsignal for å avgjøre hvorvidt ørepluggene er fysisk tilkoblet enheten.

Praktisk til trening

Meningen med løsningen er at brukeren skal kunne enkelt skifte til trådløs modus dersom man for eksempel skal bedrive fysisk aktivitet som gjør det upraktisk å forholde seg til ledninger mellom avspillingsenheten og pluggene.

Ennå er konseptet altså kun en patent, så det er uvisst om eller når vi får se det i butikkhyllene. Mer informasjon finner du i selve patentdokumentet.

Sony søkte også nylig om en patent: Kan dette være den ultimate VR-kontrollen? »

Les også
Slik skal infrarøde kameraer stoppe deg fra å filme konserter
Les også
Slik kan fremtidens iPhone se ut
Les også
Dette produktet kan bli populært hvis iPhone 7 dropper hodetelefoninngangen
Les også
Google vil «sprøyte» smarte linser rett inn i øyeeplet
Les også
Apple vil la deg høre på musikk fra hodesettet selv når du napper ut kabelen
Les også
Snart kan MacBook-maskinene få virtuelle tastaturer
Les også
Snart kan Apples mus trolig registrere hvor hardt du trykker
Les også
Apple vil automatisk sensurere musikken du hører på
Les også
Apple Watch 2.0 skal være på vei
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
annonse