Til hovedinnhold

Apples neste øreplugger kan fungere helt trådløst

Det tyder i hvert fall deres nye patent på.

USPTO

Apple er blant de mest aktive på patentfronten, og nå har blant andre nettstedet Apple Insider snappet opp en enda patent fra iPhone-produsenten. Denne gangen dreier deg seg om et lydrelatert produkt.

Den nye patenten, som altså er blitt innvilget, heter «Detachable wireless listening device» og handler som navnet antyder om et trådløst produkt for lytting til musikk som er «avtagbart».

Magnetisk tilkobling

Som alltid med patenter inneholder selve patentteksten flere ulike forslag til design, men i all hovedsak ser det ut til å dreie seg om øreplugger, eller eventuelt hodetelefoner, som både kan brukes i kablet tilstand og trådløst.

Bildet er hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Ifølge dokumentet kan produktet benytte en form for magnetisk tilkobling, noe Apple allerede har en proprietær løsning på i form av sin såkalte MagSafe-teknologi. Det er imidlertid ikke bekreftet at det er denne teknologien Apple har i tankene for det nye produktet.

Ørepluggene skal være i stand til å automatisk skifte til trådløs modus. Dette skjer ifølge patentdokumentet ved at den tilkoblede enheten sender ut et elektrisk testsignal for å avgjøre hvorvidt ørepluggene er fysisk tilkoblet enheten.

Praktisk til trening

Meningen med løsningen er at brukeren skal kunne enkelt skifte til trådløs modus dersom man for eksempel skal bedrive fysisk aktivitet som gjør det upraktisk å forholde seg til ledninger mellom avspillingsenheten og pluggene.

Ennå er konseptet altså kun en patent, så det er uvisst om eller når vi får se det i butikkhyllene. Mer informasjon finner du i selve patentdokumentet.

Sony søkte også nylig om en patent: Kan dette være den ultimate VR-kontrollen? »

annonse