Til hovedinnhold

Altibox og TV2 forlenger fristen

Du mister ikke TV 2-kanalene likevel.

Colourbox

Oppdatert 21.6.: TV 2 og Altibox har bestemt seg for å forhandle videre på ubestemt tid, melder TV 2 i en pressemelding tirsdag 21. juni. Dermed forsvinner heller ikke TV 2 sine TV-kanaler fra skjermene til Altibox-kundene med det første.

– Det er utfordrende forhandlinger men dialogen er konstruktiv, og vi har derfor blitt enige om å forhandle videre i dagene som kommer. Det betyr at alle Altibox sine kunder beholder TV 2-kanalene inntil videre, sier Kjetil Nilsen som er direktør for distribusjon og teknologi i TV 2 i pressemeldingen.

Opprinnelig sak:

Altibox-kunder kan miste tilgangen til TV 2s kanaler fra og med natt til tirsdag, melder TV2 i en pressemelding.

Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp den 1. juni, men partene utsatte fristen til 20. juni for å få mer tid til å forhandle. De to partene har imidlertid ikke klart å bli enige om en ny distribusjonsavtale.

– Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å komme til enighet, og det er derfor overhengende fare for at Altibox sine kunder mister TV 2-kanalene, sier Kjetil Nilsen som er direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

Altibox-kundene kan fortsatt se kampene gratis

TV 2 skriver i pressemeldingen at Altibox-kunder som vil følge fotball-EM i Frankrike fortsatt vil kunne gjøre det, men da via strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Altibox-kunder har imidlertid også tilgang til svensk TV, og SVT 1 sender også kampene fra fotball-EM. Dermed har Altibox-kundene mulighet til å få sett kampene gratis, uten å måtte kjøpe Sumo-abonnement.

Uenige om pris

Stridens kjerne er at TV 2 mener distributørene må betale mer for å få distribuert deres innhold som en del av sine kanalpakker.

Konkurrenten Canal Digital signerte i mai en ny distribusjonsavtale med TV 2, det vil si at de ble enige om hvor mye Canal Digital skal betale for å få selge TV 2-kanalene i sine kanalpakker. Forhandlingene med Altibox har imidlertid tatt lenger tid.

Altibox oppgraderer systemet sitt i år:
Slik ser årets nye dekoder fra Altibox ut »

annonse