Til hovedinnhold

Snart får vi se GoPros VR-kamera i aksjon

Skal vise frem sin nye 360-gradersrigg om få dager.

GoPro

Stadig flere kaster seg på VR-bølgen, også på kamerasiden, og for temmelig nøyaktig ett år siden kunne vi melde at også actionkameragiganten GoPro vill være med på leken. Selskapet har ennå til gode å faktisk lansere 360-gradersriggen «Omni», men snart vil vi i det minste se hva det kan gjøre.

I en pressemelding kunngjør nemlig GoPro at de skal vise frem den nye VR-innretningen på NAB-konferansen, som avholdes i Las Vegas fra 16. til 21. april.

Seks Hero4 Black-kameraer

GoPro dro offisielt sløret av Omni i februar i år, og har allerede satt sammen en relativt lang spilleliste med videoer tatt opp med produktet på YouTube. På NAB-messen skal selskapet visstnok vise frem enda flere videoer.

GoPro

Omni er i all hovedsak et kubelignene «stativ» som er bygget for å romme seks Hero4 Black-kameraer, og kommer med en egen, proprietær løsning for å «sy» bildene sammen til et 360-graders bilde. Black-kameraene er som kjent i stand til 4K-oppløsning.

Blir relativt kostbart

Det er ikke kjent om det skal være mulig å kjøpe riggen sammen med alle kameraene i én pakke, eller om man må kjøpe kameraene utenom. Uansett blir det er relativt dyrt oppsett.

Hero4 Black har en norsk pris på cirka 3800 kroner per stykk, og skal man ha seks stykker kommer man opp i 22 800 kroner, som altså kommer i tillegg til selve Omni-produktet. Norsk pris og lansering, samt resten av de tekniske detaljene, foreligger ennå ikke, men om få dager vil vi altså få vite mer.

Under kan du se en av videoene som er filmet med Omni-riggen.

Har du lyst til en litt annerledes VR-opplevelse? Google har laget en lettere surrealistisk video »

(Via Engadget)

annonse