Til hovedinnhold

Microsofts nye billig-mobil koster bare noen hundrelapper

Nokia 230 har norsk nettleser og lang batteritid.

Det er ikke alle som ønsker å bruke mange tusenlapper på en mobiltelefon, og de fleste produsentene har modeller som retter seg inn mot dette segmentet. I fjor lanserte Microsoft en billigmodell kalt Nokia 130, som kostet en «slikk og ingenting», og nå melder selskapet at oppfølgeren er her.

Den nye, rimelige mobilen fra Microsoft heter Nokia 230 og bevarer altså dermed det finske merkenavnet, til tross for at det tidligere har blitt antydet at Microsoft skal kvitte seg med Nokia-navnet.

Under 500 kroner

Mobilen skal få en amerikansk pris på 55 dollar, cirka 470 kroner med dagens kurs. Den skal lanseres i Europa en gang tidlig neste år, men foreløpig uten en mer spesifikk dato.

Nokia 230 har kamera både foran og bak. Foto: Microsoft

I og med at dette er en mobil med fysisk talltastatur er skjermen naturlig nok relativt liten, med en størrelse på 2,8 tommer og en oppløsning på 240 x 320 piksler. Forgjengeren hadde imidlertid enda mindre skjerm på bare 1,8 tommer.

I likhet med forgjengeren skiller Nokia 230 seg ellers fra andre Microsoft-telefoner ved at den ikke kommer med Windows-operativsystemet. Derimot kommer den med Nokia Series 30, et enkelt mobiloperativsystem som første gang ble brukt i 2002, og senere er blitt brukt også i andre rimelige Nokia-telefoner.

Lang batteritid

Utover dette kommer mobilen med den norskutviklede nettleseren Opera Mini, i tillegg til applikasjoner som blant annet Facebook og Twitter. Av rent tekniske spesifikasjoner har den 16 MB minne, et batteri på 1200 mAh og opptil 32 GB lagring via mikroSD.

I motsetning til forgjengeren byr Nokia 230 på både front- og hovedkamera på 2 megapiksler hver, som altså gjør det selfie-klart. De moderate spesifikasjonene har imidlertid en fordel, nemlig ekstra lang batteritid. Ifølge Microsoft kan Nokia 230 skilte med taletid på opptil 23 timer og standby-tid på opptil 27 dager.

De ytre målene ligger på 124,6 mm x 53,3 mm x 10,9 mm, og vekten ligger på 91,8 gram. Norsk pris og tilgjengelighet er altså ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du hos Microsoft.

Vanlige mobiler kan også snart få mye lengre batteritid: Det takket være ny skjermteknologi »

Les også
Slik er Microsoft Surface 4 og Surface Book
Les også
Microsofts nye billigmobil har ikke Windows
annonse