Tek.no

Nyhet

Nytt kabinett fra Corsair er støydempet og billig

Carbide 330R er lansert.

Corsair
4 Juni 2013 15:49

Corsair har gjort stor suksess med sin serie av kabinetter, og kanskje mest med flaggskipene i Obsidian-rekken. De har imidlertid andre modeller å by på også, som kan by på litt hyggeligere priser.

Denne gruppa har i dag fått to nye tilskudd: Den enkle og støydempede Carbide 330R, og en kubeformet kasse med navnet Carbide Air 540.

Støydempet og stilrent

Carbide 330R setter først og fremst fokus på å gi deg en meget stillegående maskin, uten at det skal gå altfor mye utover temperaturen til maskinvaren. Innsiden er dekket med støydempende matter, og det hele hviler på et par gummiføtter. Små detaljer er også på plass, som at alle viftehull er vinklet vekk fra brukeren, for å sende støyen bakover.

Kabinettet støtter både små mini-ITX-hovedkort og fullskala EATX-hovedkort, og om du vil kan du montere en 240 millimeter lang radiator i topplokket. Videre er det rom for fem vifter og fire harddisker eller SSD-er.

Hovedkortbrettet har en rekke gjennomføringshull, slik at du kan rydde unna både strøm- og datakabler på en pen måte. Kassa måler 48 centimeter i høyden, og 49 centimeter i dybden.

Dobbel kube

Den andre nylanseringen fra Corsair er den noe snåle Air 540. Den er 45 centimeter høy, og hele 43 centimeter bred – noe som er dobbelt så bredt som et vanlig kabinett. Grunnen er ganske enkelt Air 540 består av to kabinetter pakket inn i ett skall.

På den ene siden skrur du inn hovedkort, skjermkort og harddisker, men ikke strømforsyningen, harddisker og optiske drev. Dette skal inn på den andre siden av skilleveggen, og kobles sammen via en rekke gjennomføringshull. På den måten håper Corsair at de får delt mye av varmeutviklingen fra komponentene dine, for å gjøre både skjermkortet og prosessoren kaldere.

Air 540 støtter både mini-ITX- og EATX-hovedkort, har åtte ekspansjonsspor og støvfiltre som enkelt kan fjernes for rengjøring. Videre er det rom for to 5,25"-enheter, fire 2,5"-enheter og to av 3,5"-typen i et par hot-swap-brønner.

Tilgjengelig denne uken

Carbide 330R er fra Corsair sin side priset til hyggelige 90 dollar, noe som trolig vil bety rundt 650 kroner her til lands. Air 540 vil koste 140 dollar, eller rundt 1000-lappen i Norge. Begge skal bli tilgjengelig for kjøp via norske forhandlere i løpet av uken.

Om du virkelig vil være råflott bør du sjekke Obsidian 900D:
Det er ett av de beste kabinettene du kan få tak i »

Les også
Dette minikabinettet er laget for entusiaster
Les også
Corsair Obsidian 900D: Ett av de beste kabinettene du kan få tak i
Les også
Corsair Carbide 200R: Herlig enkelt, og lavt priset
Les også
Corsair satser på mer spillutstyr
annonse

Les også