– Apple vinner TV-krigen

Ekssjef spår suksess og analytiker hevder produksjonen av «iTV» er i full gang.

Rykter om at Apple skal mekke sin egen fullverdige TV har versert i lang tid, og nå heller en ekssjef og en analytiker mer bensin på bålet.

Tidligere Apple-direktør John Sculley uttaler til Bloomberg at Apple kommer til å vinne TV-markedet, mens Peter Misek fra analyseselskapet Jefferies hevder at produksjonen av «iTV» har begynt.

«Game to lose»

John Sculley mener at Apple kommer til å utnytte sitt allerede svært suksessfulle og sammenhengende iOS-økosystem med iPhone, iPad, iTunes og diverse andre produkter til å ta kontroll over stua med et TV-produkt.

Sculley var øverste ansvarlig i Apple i flere år, mens Steve Jobs ikke var med i selskapet. Senere har han etablert eget investeringsfirma, men bidrar likevel med kommentarer om sitt tidligere selskap.

Ifølge han er TV-markedet Apples «game to lose», det vil si at selskapet er så suksessrikt at bare det kan utfordre eller bekjempe seg selv.

– De eier tre skjermer: Mobiltelefonen, nettbrettet og datamaskinen. Du skjønner sikkert hvor viktig det er for dem å eie den fjerde, nemlig TV-en, sier Sculley til Bloomberg.

– Folk forstår ikke hvor stort dette er. Microsoft ville ta over stua. Sony ville ta over stua. Hittil har begge mislykkes.

Lanseres i år?

Folk kan skryte så mye de orker av Apple-suksess, men først må det virkelige produktet dukke opp. Analytikeren Peter Misek fra firmaet Jefferies påstår at produksjonen av Apples TV, eller iTV som han kaller den, nå er i full sving.

Misek har tidligere uttalt at han forventet produksjonsstart i mai eller juni. Han hevder at informasjon fra selskaper som Sharp og Hon Hai, samt andre leverandører av TV-deler bekrefter mistanken.

iTV vil sannsynligvis bli lansert mot slutten av 2012 eller begynnelsen av 2013, mener han.

(Kilder: 9to5Mac, Bloomberg)

Les også
Bill Gates om Steve Jobs: Produktene hans var fenomenale
Les også
– 60-tommers iTV kommer i år
Les også
Denne Smart-TV-en kjører Android
Les også
Apple satser på TV i Norge
Les også
Apple ønsker live-TV i nettskyen
Les også
Foxconn-sjef bekrefter iTV
Les også
– Apple lanserer TV-tjeneste før jul
Les også
– Apple klarer ikke å slå oss på bildekvalitet
Les også
– Apple lanserer en Siri-basert TV før 2013
annonse