Til hovedinnhold

Facebook er ikke kult lenger

Hva bruker kidsa isteden?

iStock/6820933

Hvis du virkelig vil finne ut hva som er kult her i verden, må du ta turen ned til det lokale kjøpesenteret og spørre 15-åringene som henger der. Dersom du trodde at det var hipt å bli med i Facebook, må du tro om igjen.

Det sosiale nettstedet, som har én milliard aktive brukere i måneden, er nemlig ikke kult lenger blant ungdommen. Isteden trekker kidsa til tjenester som Snapchat og Instagram. Det skriver Huffington Post.

Facebook innrømmer

Også Facebook innrømmer at de mister de yngre brukerne. Nylig uttalte selskapet at de tror at noen av brukerne, og da spesielt de unge, er klar over og aktivt benytter seg av andre produkter og tjenester som er likt, eller fungerer som en erstatning for Facebook.

Mer enn tre fjerdedeler av amerikanske tenåringer har smarttelefoner og benytter seg av sosiale medier à la Facebook, Twitter og Instagram. Facebook begynner likevel å føles som en «tvangstrøye» for dem, mye på grunn av de foresattes overvåkende blikk.

Bytter ut sexpraten

Etter at foreldre inntok Facebook for fullt, har ungdommen sett seg om etter nye beitemarker hvor de kan gjøre ungdommelige ting i fred fra de voksnes granskende øyne. Resultatet er apper og programmer hvor man kan dele bilder av seg selv på enkle og underholdende måter, og det får varsellampene til å blinke – hos foreldre.

Teknoblogger og tobarnsmor Rebecca Levey sier til Huffington Post at den sedvanlige sexpraten med barna har blitt byttet ut til fordel for «teknologipraten». Hun mener at det er viktig å fortelle barn om personvern og at ting som blir lagt ut på Internett, vil bli der for alltid.

Problemer med uønsket spredning av nakenbilder og annet er noe ungdommene burde bli klar over, ifølge de amerikanske foreldrene. Slik kan fortidens uheldige hendelser unngå å få innvirkning på framtiden med tanke på jobb og karriere.

Så Facebook er ikke kult lenger, men likevel:
Hva er det ekleste du kan gjøre på Facebook? »

(Kilder: Huffington Post)

annonse