Nyhet

Over og ut for Microsoft Zune

I følge en anonym kilde knyttet til Microsoft, har selskapet besluttet å legge ned produksjonen av nye utgaver av deres portable musikk- og videoavspiller Zune. På grunn av dårlig salg skal selskapet heller fokusere på å integrere Zunes programvare i andre enheter – som smarttelefoner med Windows som operativsystem.

Zune ble introdusert i 2006 som en potensiell iPod-utfordrer, men klarte aldri å bryte skikkelig inn i markedet. Programvaren i Zune lar blant annet brukeren kjøpe musikk og filmer over nett, og tilbyr også et abonnement for tilgang til ubegrenset streaming av musikk.

Over til smarttelefoner

Microsoft vil fortsette å selge Zune-modeller, men vil altså ikke produsere nye varianter. Vi vil i stedet se en økende tendens i bransjen der aktører går vekk fra rene MP3-spillere og liknende til enheter med flere funksjoner som smarttelefoner og nettbrett.

Windows Phone 7 ble kalt "Zune-telefonen" da den først ble vist frem ettersom brukergrensesnittet var forholdsvis likt. Operativsystemet ble lansert på høsten i fjor og har hittil blitt møtt av sterk konkurranse fra Android og iPhone, men Microsoft gir ikke opp og har uttalt at Windows Phone 7 er blant sine høyeste prioriteter.

Microsoft har ennå ikke kommet med noen offisiell uttalelse om saken.

(Kilder: Bloomberg, Ecoustics, Reghardware, What Hi-Fi?)

Les også
MP3-spiller fra iRiver elsker deg
Les også
Sony omfavner Microsofts DRM-teknologi
Les også
Zune HD lar vente på seg
Les også
Microsoft kutter i Zune-serien
Les også
Alt om Zune HD
annonse