Tek.no

Nyhet

Ovi åpner døren til nettet

Marius Røstad
29 Aug 2007 12:25

Under pressekonferansen i London i dag, onsdag, lanserte Nokia sin nye merkevare for nettbaserte tjenester. Samlet under merkenavnet Ovi vil Nokia gå fra å fokusere ene og alene på mobiltelefoner, til også å tilby en rekke Internett-tjenester.
Ovi, som betyr ”dør” på finsk, har som ambisjon å åpne døren til nettet for alle brukerne, ved å la brukerne enkelt koble seg på Nokias tjenester, samt de sosiale nettverkene, communitiene og innholdet de allerede bruker på nettet.

Les også:
- Mobilen følger gigantlansering
- Nokia stjeler fra iPhone
- Her er det nye Nokia-tilbehøret

Følger brukerne
Nokia hevder at det vil bli en komplett integrert system som gir tilgang til alle tjenestene som brukerne trenger. Selskapet forklarer allikevel at de ikke vet helt hvordan dette vil bli seende ut, siden Ovi skal følge brukernes mønster og ønsker.
Finnene hevder videre at Ovi vil gi stor betydning for ledende forbrukere de neste 12 månedene. Da snakker vi om de som kaster seg over nye tjenester og telefoner så snart de slippes. Andre vil oppleve denne evolusjonen etter hvert.

Ovi for spill
Nokia legger tydeligvis stor vekt på sin N-Gage-satsing fortsatt. Selv om spillmobilen N-Gage åpenbart har floppet, opptil flere ganger, fortsetter de satsningen. Nå skal dette inn i Ovi på en helt annen måte en tidligere.
Selskapet har fått med seg bransjen i å lage et komplett økosystem for spill. Fra å være en spilltelefon vil det nå også fokuseres på å bli en spilltjeneste. Alle spill skal blant annet kunne lastes ned og prøves gratis, før man eventuelt bruker sine hardt opptjente penger på dem.
Den nye tjenesten vil være tilgjengelig for nedlastning fra november i år. Etter hvert vil noen telefoner komme med tjenesten forhåndsinstallert, som Nokia N81 og Nokia N95 8GB.

Slåss med iTunes
Minst like interessant er det at Nokia har lansert en musikkbutikk som kanskje kan slåss med Apples iTunes. Nokia har fått med seg de fire gigantene Sony BMG, Universal, Warner og EMI på dette prosjektet, og har således en enorm støtte i musikkindustrien. Du kan lese mer om Nokia Music Store i denne artikkelen.
Selv om Nokia Music Store- og N-Gage-satsingen er imponerende i seg selv, har ikke selskapet tenkt til å stoppe der. Nokia Maps vil være en navigasjonstjeneste som tilbyr kart, reiseguider og annet relevant innhold til kompatible mobiler.
Etter hvert vil selskapet også komme med andre Internett-baserte tjenester i løpet av de kommende månedene. Vi kommer helt sikkert til å høre masse om Ovi i tiden fremover.

annonse

Les også