Til hovedinnhold

Les H.C. Andersen på iPhone og iPad

Eventyrene til Hans Christian Andersen har gledet små og store i godt over 150 år, og nå har de også kommet i norsk utgave i Apple App Store.

Det betyr at du kan dra frem en iPhone, iPad eller iPad Touch på sengekanten og by på høytlesing av eventyrene samtidig som du og barna følger illustrasjonene på skjermen.

- Vi er spesielt stolte av å publisere H.C. Andersens eventyr på norsk. Både voksne og barn elsker disse eventyrene, og med Øystein Røgers fantastiske fortellerstemme tror jeg brukerne vil få en unik opplevelse, sier business area manager Elisabeth Brinch i Egmont Serieforlaget AS.

- Det at man kan zoome inn og ut på illustrasjonene gjør den visuelle opplevelsen mer levende. At bokstavene utheves etter hvert som ordene leses gjør det enkelt å følge med i teksten. De egner seg derfor svært godt som lesetrening for barn, sier hun videre.

De fem H.C. Andersen-eventyrene som nå blir tilgjengelig i App Store er:

  • Den standhaftige tinnsoldat (må kjøpes først)
  • Den stygge andungen
  • Keiserens nye klær
  • Prinsessen på erten
  • Svinedrengen
  • Fyrtøyet

Kjøper du alle fem samtidig er prisen 79 kroner, men du kan også kjøpe dem enkeltvis til 17 kroner per stykk. Når du kjøper appen får du med Den standhaftige tinnsoldat, mens resten kjøpes via appen ("in-app purchase").

Den danske versjonen av eventyr-appen har blitt kjøpt 23 000 ganger.

Les mer om H.C. Andersens eventyr-appen i App Store

Les også: Første norske barnebok i Android Marked

annonse