Til hovedinnhold

Dette er de mest populære Android-versjonene

Se hvor mange som har fått den nyeste versjonen.

Google

Google har nettopp kommet med sin månedlige oversikt over hvilke versjoner av Android som er installert på mobiltelefoner verden over.

Veldig mange brukere av Android-mobiler er opptatt av å til enhver tid ha den nyeste Android-versjonen som er tilgjengelig. Dette betyr ikke bare nye funksjoner på telefonen, men også i mange tilfeller at telefonen blir raskere.

Les også: Slik blir Android 4.4 KitKat mye raskere

Siden veldig mange produsenter legger sine egne menyer og tilpasninger på toppen av standard Android, må det imidlertid ofte mye tilpasninger og testing til før produsentene kan lansere de nyeste Android-versjonene for sine telefoner. Ofte slutter også produsentene å tilby nye versjoner til eldre eller rimelige telefoner, med det resultatet at noen telefoner blir værende på gamle Android-versjoner.

Kun 1,1 prosent har nyeste versjon

Den nyeste versjonen av Android akkurat nå, er versjon 4.4 KitKat. Denne versjonen finnes imidlertid foreløpig til veldig få telefoner, og ifølge Googles statistikk er det bare 1,1 prosent av telefonene på markedet som kjører denne. Den første telefonen som fikk KitKat var Googles egen Nexus 5-telefon, produsert av LG. I løpet av den siste tiden har imidlertid LG bekreftet at de vil komme med Android 4.4 på LG G2 i løpet av første kvartal neste år, og HTC har allerede begynt utrullingen på noen av sine ulåste HTC One-modeller – såvidt vi vet foreløpig ikke her i Norge. Samsung har foreløpig ikke sagt noe om Android 4.4 på sine telefoner.

Den desidert mest populære versjonen av Android akkurat nå, er Android 4.1.x med 37,4 prosent. Slår man sammen alle Jelly Bean-versjonene, det vil si Android 4.1-4.3, ender vi på 54,5 prosent. Dette er en økning på 2,4 prosentpoeng fra november.

Det er fortsatt veldig mange telefoner der ute, 24,1 prosent, som kjører Android 2.3 Gingerbread. Mye av årsaken til dette er at mange eldre telefoner ikke har god nok maskinvare til å kunne oppgraderes, eller at produsenten ikke lenger prioriterer disse modellene.

Her kan du lese om hva som er nytt i Android 4.4 KitKat »

(Kilde: Google)

annonse