Tek.no

Nyhet

Nå kan du merke tekst rett på et bilde

Smart nettlesertillegg lar deg redigere, fjerne og oversette direkte.

23 Apr 2014 11:30

Project Naptha er et av de lureste nettlesertilleggene som har dukket opp den siste tiden. Chrome-tillegget gjenkjenner tekst i bilder, for å så la deg merke det, kopiere det, redigere det, oversette det eller til og med fjerne det.

Programmet benytter seg av en smart algoritme opprinnelig skapt av Microsoft for å gjenkjenne tekst i naturlige omgivelser. Project Naptha har imidlertid bygd videre på ideen, og laget et langt mer nyttig verktøy.

Mange muligheter

Hvis du oversetter eller fjerner tekst i bildet, vil Project Naptha automatisk fylle inn de tidligere blanke områdene, ved å ta utgangspunkt i fargene og mønstrene rundt tomrommet. Metoden er ikke perfekt, men man bør kanskje ikke forvente pikselperfekt rekonstruksjon fra et nettlesertillegg heller.

Så, hva skal man bruke funksjonen til? The Verge mener det kan bli et ypperlig verktøy for å redigere tekst på typiske meme-bilder, mens Project Naptha foreslår at du kan gjøre alt fra å kopiere lengre tekster i et bilde, som for eksempel fra en skjermdump noen har tatt, eller for å oversette tekst i en utenlandsk annonse.

Her er et eksempel fra Project Napthas informasjonsside:

Du kan laste ned Project Naptha til nettleseren Google Chrome, mens en versjon til Firefox er ventet innen et par uker.

Visste du at du iMessage lar deg sende animasjoner?
Slik sender du GIF-er med en iPhone »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også