Til hovedinnhold

Nå kan du leie en midlertidig shop i USA

Storefront er for butikker det samme som Airbnb er for utleieleiligheter.

Airbnb er et konsept som går ut på å leie ut egne leiligheter i kortere perioder. Foreløpig er dette større i utlandet enn i Norge, men selv i Oslo finnes det etter sigende over 1000 sovesteder til utleie.

Nå prøver amerikanske Storefront å gjøre noe av det samme, bare for butikkker, skriver Tech Crunch. Det nystartede selskapet har nettopp fått inn flere millioner dollar via et amerikansk venturefond, og kan nå satse for fullt på sin løsning.

Lei plass i en butikk

Med Storefront kan du leie en liten butikk, eller plass i en eksisterende butikk, for å selge dine egne produkter. Dette kan kanskje være noe for deg som lager spesialdesignede t-skjorter, produserer utsøkt hjemmelaget jordbærsyltetøy eller som reparerer knuste mobilskjermer mot betaling.

Fordelen for utleier er altså at de tjener penger på å leie ut et tomt butikklokale, eller et hjørne av sin egen butikk, og at avtalen raskt kan sies opp dersom det ikke fungerer.

Foreløpig er Storefront bare tilgjengelig i utvalgte amerikanske byer, først og fremst med fokus på San Francisco og New York. I de to byene har over 1000 selgere benyttet seg av tjenesten og angivelig solgt varer for til sammen 40 millioner dollar, ifølge Storefront selv.

Hva synes du om ideen? Kommenter i forumet nederst på siden!

Vær forsiktig med hvem du leier ut til:
Inviterte til sex-fest i leilighet lånt på nettet »

(Kilde: Tech Crunch)

annonse