Til hovedinnhold

Politiet stopper deg om bildene du tar ikke er pene nok

I California burde du tenke deg om før du knipser bilder.

Bildet som "mangler estetisk verdi". FOTO: Sander Roscoe Wolff

En fotograf fra Long Beach, California ble tidligere i år anholdt av en mistenksom politimann, da han fotograferte et raffineri ved North Long Beach. Flere grupperinger som kjemper for fotografers rettigheter har naturligvis rast mot politistyrken i ettertid, men nå har politisjefen i området bekreftet at anholdelsen faktisk var berettiget, ifølge loven.

–Om en betjent ser noen som tar bilde av noe sånt som et raffineri, er betjenten pliktet å ta kontakt med individet, sa politisjef Jim McDonnell, ifølge Long Beach Post. Han forklarte videre at selv om det ikke blir gitt noen spesifikk opplæring av politimennene slik at de skal kunne bedømme motivers tilsynelatende estetiske verdi, så burde de være stand til å ta en slik avgjørelse baserte på deres totale trening og erfaringer.

Det siktes til at slike anholdelser har hjemmel i en nedtegnet ordre fra 2008, hvor det nevnes såkalte Suspicious Activity Reports(Rapporter om mistenkelig aktivitet) viss hensikten er å samle inn og analysere informasjon […] som kan indikere aktivitet eller intensjoner relatert til utenlandsk eller innenlandsk terrorisme.

listen av forhold som bør rapporteres står mistenkelig bruk av kikkerter og kameraer sammen med forsøk på å tilegne seg ulovlige biologiske materialer – hvor blant annet kopper, miltbrann og Ebola er nevnt.

Les også: På glattcelle for å ha tatt bilder av politiet

Les også: På kurs for å ikke bli terrormistenkt

Les også: Hvem har rettighetene til apeportrettene?

annonse