Tek.no

Nyhet

Kan denne katta være første hint om LG G3?

Bilder fra to nye toppmodeller har lekket.

Finn Jarle Kvalheim
4 Mar 2014 10:57
Dette bildet skal stamme fra LGs kommende toppmodell G3. Klikk for å se i full oppløsning (13mpx).
Kameraet i dagens LG G2 er svært godt, med relativt god lysfølsomhet, og optisk stabilisering.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det er en rekke ulike prosesser som avslører kommende telefonmodeller. Sertifiseringer fra ulike myndigheter er en gjenganger, og det samme er resultater fra ymse ytelsestester, for et modellnummer ingen vet hva er. Lekkede bilder fra telefonens kamera er også svært vanlig.

I disse dager har både LG og Oppo nye toppmodeller på vei. For LGs del er det oppfølgeren til G2 vi venter på. Enn så lenge sirkulerer modellen på ryktebørsen, under navnet G3. Nå har et bilde som muligens er det første kjente fra G3-kameraet dukket opp.

Les testen av LG G2

Nytt modellnummer

Lekkasjen startet da en forumbruker ba om hjelp til å velge om han skulle gå for dagens toppmodell fra LG, G2, eller vente på oppfølgeren, som sannsynligvis kommer i løpet av det neste halvåret.

En annen forumbruker kom til unnsetning med et bilde fra det som skal være LG G3. Bildedataene viser at det skal stamme fra en mobiltelefon med modellnummeret LG-D972. Foreløpig er ikke dette et kjent navn i LGs utvalg. På den annen side – såkalte EXIF-data kan enkelt manipuleres.

Samme kamera som i G Pro 2?

G3 skal ha nesten samme kamerateknologi som bor i nye LG G Pro 2. Altså en 13 megapikslers brikke med optisk stabilisering. Ifølge forumbrukeren skal G3 sannsynligvis lanseres i juli. Noen rykter har pekt mot en tidligere lansering for LGs nye flaggskip enn for det forrige. G2 ble lansert i begynnelsen av august i fjor.

LG er ikke de eneste med en ny toppmodell i emning. Kineserne hos Oppo har stadig vekk sluppet små hint om deres kommende toppmodell, Find 7. Telefonen vil etter alt å dømme bli en oppvisning i heftige spesifikasjoner.

Les sniktitten på nye LG G Pro 2

Oppos kommende Find 7 blir etter alt å dømme et skikkelig teknoglis. Klikk på bildet for å se det i full størrelse (50mpx).
Oppo har allerede vist en rekke oppsiktsvekkende telefoner. Find 5 var en av de første telefonene som kombinerte firekjernet systembrikke med full-HD-skjerm.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Femti megapiksler fra Kina

Selskapet har allerede sluppet noen av spesifikasjonene. En heftig 5,5 tommer stor skjerm, med oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler er en viktig del av pakken. Nå ser det også ut til at kameraet vil bli noe for seg selv.

Et bilde fra det som skal være Find 7 har funnet veien til den Twitter-liknende tjenesten Weibo i Kina. Bildet har en oppløsning på vanvittige 50 megapiksler. Det er enda høyere enn kameraet i Nokias Lumia 1020, som knipser bilder med 41 megapiksler.

Lite å utsette på bildene

Som vanlig, for lekkede kamerabilder, er de tatt under påfallende bra forhold. Dermed er det vanskelig å sette fingeren på noe konkret med hverken bildet fra G3, eller Find 7.

Hvor gode kameratelefoner dette blir i praksis, er altså noe vi må smøre oss med tålmodighet for å få se. De første tegnene tyder imidlertid på at begge telefonene vil ta svært gode bilder.

Les om mobilnyhetene fra Mobile World Congress

(Kilder: phonearena.com, phandroid.com)

Les også
Nye skjermbilder fra LG G3 har lekket
Les også
Oppo Find 7 er lansert
Les også
Flere nye detaljer om LGs neste toppmodell lekket
Les også
Vi har prøvd LGs monstermobil
Les også
LG G Flex: Vi har testet fremtidsmobilen LG G Flex
Les også
LG G2: Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG
Les også
Oppo Find 5: Denne mobilen er den fødte underholder
annonse

Les også