Tek.no

Nyhet

Tidligere hackerleder får kraftig strafferabatt

Kort tid i fengsel takket være FBI-samarbeid.

Shutterstock
26 Mai 2014 15:44

I morgen starter rettsaken mot Hector Xavier Monsegur, bedre kjent som «Sabu». Han var lederen for hackernettverket LulzSec, som sammen med hackergruppen Anonymous samarbeidet om en rekke angrep på store bedrifter som Visa, Stratfor og diverse nettsider i tilknytning til amerikanske myndigheter.

Det er ganske alvorlige anklagelser han står ovenfor, men takket være et omfattende samarbeid med FBI, kan han slippe unna med kun syv måneder i fengsel. Dette takket være hans innsats, som har ført til at hele åtte cyberkriminelle har blitt fakket, skriver The Verge.

Fortsatte aktivitetene i LulzSec etter arrestasjonen

«Sabu» ble arrestert så langt tilbake som i 2011, men har siden den gang jobbet aktivt sammen med FBI som informant. Det ble nemlig ikke avslørt for noen i LulzSec-nettverket at lederen var blitt fakket av myndighetene, slik at han i løpet av et par år klarte å lokket ut hele åtte andre hackere fra hulene sine.

De som ble avslørt av FBI og «Sabu» har blant annet vært involvert i angrep på firmaer som Sony, Fox, Nintendo og flere. En av de mest kjente er hackeren «Anarchaos», som nå er dømt til 10 år i fengsel. Vår nevnte informant derimot, ser ut til å slippe unna med kun syv måneder bak murene – syv måneder som han allerede har sonet.

Det er med andre ord aldri for sent å snu, selv om man har befunnet seg på feil side av loven. I tillegg til å ha sørget for at minst åtte cyberkriminelle havnet bak lås og slå, anslår FBI at nærmere 300 hackerangrep har blitt avverget og flere titalls millioner dollar spart på grunn av innsatsen til «Sabu».

Stadig flere av de virkelig store Internett-skurkene blir fakket:
Hunter Moore, "verdens mest forhatte mann", ble arrestert tidligere i år »

(Kilde: The Verge)

annonse