Tek.no

Nyhet

Windows 8 får App Store

Microsoft avslører detaljer om det neste OSet.

18 Aug 2011 11:20

Det tok ikke lang tid før Microsoft publiserte noen veldig spennende nyheter på sin Windows 8-blogg. Nå avsløres det at selskapet jobber med en applikasjonsbutikk som skal være innebygget i deres neste operativsystem. Ikke veldig ulikt Apples App Store, som er å finne i Apples to siste operativsystemer.

Endelig bekreftet

Ryktet om at Microsoft har jobbet med en applikasjonsbutikk har versert i lang tid. Allerede for ett år siden var et snakk om at Microsoft var ivrige etter å konkurrere med Apple og lage sin egen App Store, men Microsoft bekreftet aldri ryktene.

I tillegg til disse ryktene så vi et butikkikon på startsiden til Windows 8, da Microsoft ga oss et lite innblikk i det nye operativsystemet. De unngikk imidlertid å kommentere den beryktede applikasjonsbutikken. Før nå.

I en ny post på Windows 8-bloggen introduserer Microsofts Steven Sinofsky de ulike teamene som skal jobbe med Windows 8, hvor et av dem skal jobbe med «App Store». Teamet skal bestå av mellom 25 og 40 utviklere, men mer informasjon vil ikke Sinofsky ut med. Dermed kan vi ikke si helt sikkert på hvordan applikasjonsbutikken vil fungere, men mer informasjon vil bli publisert fortløpende, lover Microsoft-sjefen.

Lansering i 2012

I det siste har Microsoft jobbet hardt med å hindre Apple i å vinne kampen om navnet «App Store» i rettsalen, da de mener det er et altfor generisk navn for å kunne registrere. De sier mange selskaper vil slite med å beskrive produktene sine når det blir mer og mer vanlig med applikasjonsbutikker på nettet.

Windows 8 har fortsatt ikke fått noen bekreftet lanseringsdato. Microsofts toppsjef Steve Ballmer sa i mai at operativsystemet ville komme til forbrukere i 2012, men selskapet har senere rettet uttalelsen til «høsten 2012».

Under kan du se introduksjonsvideoen til Windows 8, som ble publisert i juni av Microsoft.

(Kilde: Windows 8-blog)

Les også
Microsoft fyrer opp Windows 8-bålet
Les også
Slik blir Windows 8
Les også
Windows 8 vist frem
annonse

Les også