Til hovedinnhold

Se, han betaler med mobilen!

MasterCard viser fram NFC-teknologien med Google Wallet.

Mobilbetaling ser ut til å nærme seg med stormskritt. Mastercard viste nylig frem hvordan deres nye betalingssystem benytter seg av NFC-teknologi (Near Field Communication) for å la deg betale med et par trykk på mobilen.

Er det endelig på vei?

Vi har en vakker dag framtid foran oss, når vi bare trenger å ta med oss mobilen på handletur. I dag har vi klart å klemme inn både handlelister, kokebøker og musikk i den lille dingsen, men kredittkortet har fortsatt beholdt sin egen lomme i buksa. NFC-teknologien er nok en gang et aktuelt tema for mobiler, selv om det har holdt på i omtrent 5 år allerede.

Denne gangen ser det imidlertid ut som vi begynner å nærme oss praktiske løsninger, og både Mastercard og Google har vist fram sine nyeste applikasjoner og betalingsterminaler for å vise at dette er framtiden.

Enkelt og trygt

På Mastercards pressevisning ble Googles Nexus S-mobil brukt som testmobil, og ikke uten grunn. Mobilen er en av de få Android-mobilene med en NFC-brikke i seg, og kan dermed brukes som betalingsmiddel gjennom applikasjonen Google Wallet.

Alt man trenger å gjøre er å trykke på et par knapper i applikasjonen for å velge hvilket kredittkort man vil belaste, og så holde mobilen over en sensor på betalingsterminalen. Et lite pip høres, og du får en bekreftelse på skjermen. Betalingen er gjennomført, og kortet belastes. Man vil også få en tekstmelding med enda en bekreftelse, skulle man ønske det.

Sett grenser på utgiftene

For de med enda større kontrollbehov viste Mastercard også frem et par applikasjoner som lot brukeren sette opp ulike budsjettkategorier, og sette grenser på hvor mye hver kategori kunne bruke. På denne måten kan man ha full kontroll på sin egen pengebruk, og passe på at man ikke bruker mer penger enn man vil på tullete ting hver måned.

Du kan se en video av hvordan det hele ser ut på Engadget.

Les også: Slik ser Googles nye flaggskip ut

(Kilde: Engadget)

annonse