Nyhet

Nå er mobilspill større enn håndholdte konsollspill

Android og iOS går forbi både 3DS og PSP.

En ny undersøkelse viser at mobilplattformene til Apple og Google, iOS og Android, har blitt de nye kongene av håndholdte spill. Nå tjener de mer penger på spillene i applikasjonsbutikkene sine enn det spillselskapene Sony og Nintendo gjør på sine håndholdte konsoller.

Utkonkurrerte de største

Det var vel bare et tidsspørsmål, men ingen visste akkurat når det skulle skje.

Sony og Nintendo fnyste av Apple da de kalte iPod og iPhone for en ny spillplattform som kunne måle seg med de dedikerte spillkonsollene. Nå, i følge med Googles Android-plattform, har de klatret forbi de japanske selskapene, og står for 58 prosent av spillmarkedet i USA.

Tredoblet på tre år

Det er analyseselskapet Flurry som har gjort undersøkelsen, som baserte seg på salgstall i USA i perioden 2009 til i dag. Tallene viser en enorm vekst for mobilplattformene, som har tredoblet seg siden 2009. Tidligere var Nintendo den klare vinneren med en markedsandel på hele 70 prosent, men har i dag bare 36 prosent.

Både iOS og Android sine spill er hovedsaklig billige, små saker som ofte ikke koster mer en 7 kroner. Nintendo og Sony har fram til nylig basert seg på de mer tradisjonelle spillkortene og UMD-platene, som har blir solgt til langt høyere priser enn det vi ser hos iOS og Android.

Neste runde: TV-konsoller?

Flurry påpeker at den stigende trenden for mobilplattformen er skremmende for Nintendo og Sony. Både Apple og Google er på vei inn i TV-markedet, som i dag hovedsaklig domineres av Nintendo, Sony og Microsoft, med henholdsvis Wii, Playstation 3 og Xbox 360.

Om Apple og Google klarer å hamle opp med de selskapene får vi bare vente å se. Det virker kanskje usansynlig i dag, men gi det et par år så kanskje vi ser det samme utfallet på TV-markedet som vi gjorde på mobil-markedet.

Les også: Topp 3 moro-apps til iPhone og Android

(Kilde: Neowin)

Les også
Nå blir det slutt for Flash på mobiler
Les også
Se alt Apple kopierer fra Android
annonse