Tek.no

Nyhet

Kodak slutter med kameraproduksjon

Men kameraer med Kodak-merket forsvinner ikke av den grunn.

11 Feb 2012 04:56

Kodak kunngjorde nylig at det tidligere verdensledende fotoselskapet nå skal legge ned produksjon av kameraer, lommevideokameraer og digitale bilderammer. I stedet planlegger de å lisensiere ut produksjonen, og dermed bruken av Kodak-navnet, til andre produsenter. I løpet av første halvdel av 2012 vil produksjonen av disse produktene stenge ned fullstendig.

Les også: Kodak sliter

Kodak har ikke solgt rare greiene her til lands på mange år, men sitter du likevel med et Kodak-kamera er det ingen grunn til å bli nervøs. Kodak lover nemlig at de fremdeles skal tilby reparasjoner og forbruketstøtte for produkter som allerede er solgt.

I følge pressemeldingen fra Kodak skal de fortsatt drive med følgende forbrukerrettede ting:

  • Fotokiosker og digitale fotolabber.
  • Blekkskrivere.
  • Kodak-apper for Facebook.
  • Kodak Gallery.
  • Batterier og tilleggsduppeditter med Kodak-merket.
  • Tradisjonell fototeknologi, dvs film og fotopapir.

Les også: Kodak selger arvesølvet

Kodak har slitt økonomisk i det siste, og måtte for ikke lenge siden søke om konkursbeskyttelse. I perioden opp mot det måtte de selge unna både patenter og viktige avdelinger, så det spørs om hva som gjenstår av selskapet er sterkt nok til å overleve i det lange løp. Ironisk nok var det Kodak som utviklet det første digitale kameraet, og som nå sliter kraftig med å overleve på grunn av dårlig evne til å tjene penger på den digitale revolusjonen.

Les også: Kodak synger på siste verset

annonse

Les også