Disse mobilene bør du kjøpe til jul

Her er redaksjonens anbefalinger.

Julenissen er en sympatisk fyr, men han begynner unektelig å dra på åra. Kan vi virkelig stole på at han ikke går tom for ideer til harde pakker? For ordens skyld har vi satt opp en liste med det vi mener er ti gode julegavetips med utgangspunkt i noe alle er opptatt av, nemlig mobiltelefoner.

Til treningsfantomet:
Sony Ericsson Xperia Active

Pris: Ca 2300 kroner

Sony Ericsson Xperia Active tåler norsk grisevær.

Denne mobiltelefonen er en flott gave til familiens treningsfantom. La deg ikke lure av at den ser liten ut, for bak den tre tommer store skjermen skjuler det seg et teknologisk vidunder som kan brukes til så mye mer enn bare å ringe med.

Xperia Active har GPS og kan logge treningsturene dine. Den kan føre statistikk og vise treningshistorikk på en hvilken som helst PC som er koblet til Internett. I tillegg kan den kobles til forskjellige trådløse duppedingser som for eksempel en pulsmåler.

Og bare så det er nevnt; du trenger ikke å være glad i å trene for å ha glede av denne mobiltelefonen. Xperia Active er en fullverdig smartmobil med Android, og passer egentlig godt for alle som bor i et land der det hender at det regner. Xperia Active er nemlig skapt for å tåle norsk vær.

Treningsarmbånd og øreplugger som følger med følger med i esken. Dermed blir det nesten som å gi bort tre gaver på en gang.

Til den kreative, studenten og forretningsmannen:
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note er diger, og du kan tegne på den.

Du store alpakka, ville nok lektor Tørdal ha sagt om han så denne. Telefonen er nemlig ikke bare stor – den er direkte gigantisk. Så stor er den, at enkelte nok vil hevde at det ikke er noen mobiltelefon, men et nettbrett. Skjermen måler hele 5,3 tommer på dette monsteret av en mobiltelefon.

Så hvem vil ha en slik under juletreet?

Galaxy Note har en spesialfunksjon som gjør at du kan skrive på skjermen med en medfølgende penn. Det gjør at den er særlig nyttig for alle som vil tegne eller ta notater (derav navnet) og selvfølgelig også for alle som egentlig ønsker seg et nettbrett som går ned i lomma.

Galaxy Note er også et fantastisk verktøy for businessmarkedet, og egentlig for alle som har en e-postkonto eller liker å være på sosiale nettsteder.

Til musikk- og filmelskeren:
HTC Sensation XL

Sensation XL gir en stor lydopplevelse.

Denne er til families film- og musikkelsker. Telefonen har en deilig og diger skjerm, om enn ikke like stor som på Note. Det spesielle med Sensation XL, om vi da ser bort fra størrelsen, er at den har en innebygget brikke som forbedrer lyden, og at den leveres med et kvalitetshodesett fra Beats by Dr.Dre.

En egen filmtjeneste som heter Watch er installert på telefonen, så du kan leie og kjøpe filmer og se dem på telefonens store og gode skjerm.

Til alle som ikke har ett fra før:
Nettbrett

Pris: Fra ca 2000 kroner og oppover

iPad 2 er kåret til årests nettbrett i Norge.

Antallet nettbrett i butikkhyllene har vokst kraftig det siste året. Et nettbrett er nesten som en gigantisk smartmobil, og de fleste av dem finnes også i versjoner som kan gå på internett hvor enn du er med mobildekning. Med raskere prosessorer og mer minne har nettbrettene begynt å forsyne seg kraftig av markedet for de enkleste bærbare PC-ene.

Det er ikke meningen at du skal ringe med dem, selv om noen av dem også kan brukes til dette.

Det mest populære brettet nå er Apples iPad 2, og har den som skal få brettet i julegave en iPhone fra før, så er iPad en sikker vinner. Men har han eller hun vant til å bruke en mobiltelefon med Android, så er Samsung Galaxy Tab 10.1 et bedre alternativ.

Til den motebevisste teknologiinteresserte:
Motorola Razr

Pris: Ca 4300 kroner

Motorola gjør comeback med en sterk, tynn og smart Android-mobil.

Motorola er tilbake i Norden, og det med en smartmobil som skiller seg ut i mengden. Motorola Razr er bare 7,7 millimeter tykk, og har en bakside av laserskåret Kevlar. Kevlar er det samme stoffet som brukes i skuddsikre vester, uten at vi mistenker telefonen for å være skuddsikker av den grunn.

Men telefonen er tynn, og har en sylskarp fargeskjerm. Kjøper du med en ladestasjon med HDMI-utgang kan Razr gjøre flatskjermen om til en enkel PC. Razr kan se hva du har lagret på datamaskinen hjemme eller på kontoret, og laste ned eller spille av medieinnhold helt trådløst.

Motorola Razr passer best for brukere som er opptatt av design og funksjonalitet.

Til den som vil ha mye for pengene:
Sony Ericsson Neo

Pris: Ca 2300 kroner

Sony Ericsson Neo er svært mye mobil for pengene.

Denne mobiltelefonen lever et anonymt liv i skyggen av de største og kraftigste smartmobilene. Men er du ute etter å bruke lit mindre penger på julegavene, så er Neo en mobil som gir deg svært mye for pengene.

Telefonen har et svært bra kamera, og er innholdsmessig omtrent identisk med Sony Ericssons toppmodell Xperia Arc.

Skjermen er 3,7 tommer stor, og er ikke det stort nok, så kan du koble den til TV-en med en medfølgende HDMI-kabel.

Til den som bare må ha iDingser:
iPhone 4S

Pris: Ca 5700 (32 GB)

iPhone 4S er siste tilskudd i Apples ikoniske iPhone-serie.

Dette er en mobiltelefon som er skapt for den som trenger noen å snakke med, men ikke har noen å ringe til. Nå er det nemlig kommet en taleassistent i telefonen. Hun heter Siri, og svarer på alle mulige spørsmål. Om hun skjønner hva du spør om, da. Foreløpig skjønner hun bare engelsk. Siri kan heller ikke finne nærmeste restaurant med mindre du tenker på nærmeste restaurant som ligger i USA.

iPhone er en ikonisk mobiltelefon, og det er nok ikke rent få som ønsker seg en slik til jul.


Tilbehør

Det er ikke bare selve mobiltelefonen det er gøy å få til jul. Kanskje har den du skal handle til allerede en mobiltelefon som han/hun er fornøyd med. Da kan det rette tilbehøret bedre brukeropplevelsen.

Til den som har musikk på mobilen:
Jawbone Jambox

Pris: Ca 1500 kroner

Jawbone Jambox er mye lyd i liten pakke.

Dette er ikke en mobiltelefon, men du kan likevel føre mobilsamtaler gjennom den. Jambox er nemlig en Bluetooth-høyttaler med innebygget mikrofon til telefonsamtalene dine.

Om du synes den ser liten og puslete ut, så vil du nok bli imponert når du hører lyden.

Jambox er suveren for den som vil ha med seg musikken fra mobilen på hotellrommet, kontorpulten eller kjøkkenbenken. Dingsen kan lades opp, og spiller i timesvis på en enkelt oppladning.

Til alle som har en iPad:
Logitech Fold-Up Keyboard

Pris: Ca 900 kroner

Logitechs tastatur for iPhone gjør nettbrettet til en superavansert skrivemaskin.

Brett ut og bøy helt tilbake. Vi snakker ikke om bruksanvisningen på melkekartongene fra før skrukorkenes tid, men om fremgangsmåten for å få frem et fullverdig tastatur fra et deksel til iPad-en din.

Logitech Fold-Up Keyboard har noe litt Transformer-aktig over seg, der tastaturet spretter frem fra sitt skjulested under nettbrettet, mens brettet vippes opp og rundt og det hele blir seende ut omtrent som en bærbar PC.

Tastaturet passer bra for alle som har en iPad. Det er faktisk ganske meningsløst hvis du ikke har en iPad. Skal du skrive mye på iPad-en er et tastatur et must, og dette er en av de beste løsningene vi har sett til nå.

Til den som vil ha mere innhold på mobilen:
Gavekort på iTunes

Pris: Du bestemmer selvhvor mye du vil handle for.

Gavekort finnes i flere valører.

Appliaksjoner som kan kjøre på mobiltelefonen er vel og bra, men ikke alle er like fortrolige med å registrere kredittkortet sitt på nett for å kjøpe betal-applikasjoner. Gir du bort et gavekort på iTunes, kan mottakeren selv velge om han eller hun vil kjøpe applikasjoner eller musikk fra iTunes.

Skulle det vise seg at mottakeren har byttet ut mobiltelefonen sin til et annet merke, så kan gavekortet brukes til å gjøre kjøp på en PC.

Sjekk også ut:
Denne modellen ble kåret til årets mobiltelefon i Norge

Les også
Her er julemobilene – til hele familien
Les også
Motorola Lapdock: Gjør mobiltelefonen din om til en bærbar PC
Les også
Asus Transformer Prime: Glem iPad og Galaxy Tab - dette er kongen
Les også
Her er de rimelige julegavene
Les også
Motorola Atrix: Denne mobilen kobles til TV-en din
Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
Les også
Her er nettbrettene du bør kjøpe til jul
Les også
Her er desember-mobilene
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
HTC Radar: HTCs Radar slår ut på det meste
Les også
Motorola XT910 Razr: Møt en helt unik Android-mobil
Les også
LG lager ny Prada-mobil
Les også
HTC Titan: Fy flate, for en mobilskjerm!
Les også
Her er verdens tynneste smartmobil
Les også
HTC Sensation XL: Diger, deilig og underholdende
Les også
Android-salget eksploderer
Les også
Sony Ericsson Xperia Active: Denne mobilen er perfekt for norske forhold
Les også
Seks robuste mobiltelefoner: Hvor mye tåler de råeste støtsikre mobilene?
Les også
Så mye raskere er iOS 5
Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
Les også
Slik blir din nye Android-mobil
Les også
Nå er iPhone og iPad forvandlet
Les også
Kurvede mobilskjermer kan bli trend i 2012
Les også
Disse mobilene gleder vi oss til
Les også
Apple regner med enormt høst-salg
Les også
Her er nyhetene fra Samsung
annonse