Vi søker lærling IKT-servicefag

OPPDATERT: Se ny artikkel hvor vi søker IKT-lærling sommeren/høsten 2012

Vi søker lærling i IKT-servicefag med oppstart august 2011. Er du opptatt av teknologi og interessert i å lære mer om IKT? Vi søker en person som går eller har fullført Vg2 IKT-servicefag. Det er ikke noe krav, men absolutt en fordel om du har erfaring med å lage nettsider, har programmeringserfaring eller har erfaring med GNU/Linux.

Om oss
Mediehuset Tek AS ble etablert da Tek-nettverket (tidligere Hardware-nettverket) og Mediehuset Digital fusjonerte i januar 2011. Selskapet eies 50 prosent av A-Pressen og 50 prosent av Edda Media, og driver i dag mer enn 10 teknologinettsteder. Noen av de største nettstedene er Hardware.no, Amobil.no, Diskusjon.no, Teknofil.no, Gamer.no, Prisguide.no, Mobilen.no og Akam.no. Vi har lokaler i Oslo sentrum.

Utviklingsavdelingen i Mediehuset Tek teller tilsammen syv personer hvorav to er lærlinger. Som lærling i Mediehuset Tek vil du få varierte arbeidsoppgaver innen IKT. Vårt hovedfokus er å utvikle ulike systemer for publisering på web. For eksempel utvikler vi vår egen publiseringsløsning som vi har kalt Neo. Denne er i bruk i hele nettverket, og brukes av åtte nettsteder i dag, blant annet her på Hardware.no og Teknofil.no. Utviklingsavdelingen har også ansvaret for andre tekniske tjenester som Prisguide.no, Diskusjon.no og Ringepriser.

Utsikt over lokalene. IT-avdelingen sitter på bordrekken nærmest kamera. Foto: Rolf B. Wegner

PHP, MySQL, HTML5 og mye mer
Systemene vi bruker er i hovedsak basert på LAMP-plattformen - Linux, Apache, MySQL og PHP. Andre teknologier og verktøy vi bruker jevnlig er Javascript, CSS, HTML5, Flash, Photoshop, PostgreSQL, Solr og Memcache. Vi forventer ikke at du har erfaring med alt dette, men vi er sikre på at du kan mye om disse teknologiene etter to år som lærling hos oss.

Utviklingsavdelingen har også ansvaret for intern IT i bedriften. Det betyr blant annet oppsett og klargjøring av PC-er til de ansatte, administrasjon av epost-kontoer, sørge for tilgang til ulike systemer, oppsett og vedlikehold av felles lagringsservere, vedlikehold av nettverk og generell brukerstøtte.

Søknad
Vil du bli lærling i Mediehuset Tek til høsten? Send søknad og CV til amund@tek.no innen onsdag 27. april. Merk eposten "IKT-servicefag". NB! Det er kun kandidater som har fullført IKT-Servicefag (eller fullfører våren 2011) som kan søke.

Les også
Hardware.no fra innsiden
Les også
Bli IT-ekspert med IKT-servicefag
annonse